Jan Talens - Waanzinnige wijnwinkel

Jan Talens – WaanzinnigeWijnwinkel.nl  

Toen ik in 1991 naar Frankrijk ben verhuisd, is het eigenlijk allemaal begonnen. Onbekendheid en onwetendheid wekten mijn interesse op voor wijn. Hoe een goede wijn te onderscheiden in de winkel van een mindere? En welke wijn te serveren bij de altijd overheerlijke gerechten van mijn vrouw?

Op zoek naar antwoorden, werd deze interesse al snel een passie. Door veel lezen, proeven en bezoeken van wijnboeren en wijngaarden heb ik nu een zekere kennis van de Franse wijnen.

En passie moet je delen. Gelukkig is mijn vrouw net zo dol op wijn als ik. Bovendien houdt ze van lekker kokkerellen. Discussies over wijn – spijs combinaties zijn dan ook bijna dagelijkse kost.

Gedreven door passie, heb ik wijnproeverijen georganiseerd en becommentarieerd toen ik nog woonachtig was in de regio Parijs, soms samen met Francis Gourdin, al 30 jaar lang de oenoloog van de Clos de Montmartre in hartje Parijs.
Hier ben ik ook voorzitter geweest van een wijnclub met meer dan 100 actieve leden. In die hoedanigheid heb ik de basis gelegd voor een jaarlijks terugkerende wijnbeurs in de regio Parijs, heb ik samen met de wijnclub een wijngaard aangeplant en onderhouden én hebben we hebben een witte wijn geproduceerd, en daarmee zelfs een eerste prijs behaald!

Sinds 8 jaar woon ik nu in de Anjou regio, daar waar mijn favoriete druivensoort, de Chenin Blanc, heer en meester is en resulteert in zeer smaakvolle droge en zoete witte wijnen.

Passie voor mooie wijnen en de beleving die hiermee gepaard gaat, brachten mij bij de WaanzinnigeWijnwinkel.nl, en nu dus ook bij Wijnbloggers.nl, waar ik mijn passie en kennis probeer te delen.

Waanzinnige Wijnwinkel.nl

In 2012 zijn we van start gegaan met de webwinkel WaanzinnigeWijnwinkel.nl met als doelstelling  h’eerlijke wijnen toegankelijk te maken voor de Nederlandse wijnliefhebbers. De wijnen die in de WaanzinnigeWijnwinkel worden aangeboden heb ik allen geproefd en zelf geselecteerd. Kwaliteit en prijs kunnen echt heel goed samengaan! 🙂

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.