Jacobus Boelen: “Elf internationale wijnprominenten in drie dagen”

unnamed (9)
Oudste én nieuwste wijnimporteur zet grof geschut in op Wine Professional

Amsterdam, 6 januari 2016 – Het in oktober gelanceerde prestigieuze wijnkopershuis Jacobus Boelen voorziet de jaarlijkse Wine Professional dit jaar van een extra internationale touch. Tijdens deze wijnbeurs presenteert Jacobus Boelen talloze wijnen uit haar exclusieve portfolio. Elf prominenten van wijnhuizen van over de hele wereld worden ingevlogen om tijdens de beurs enkele van hun wijnen te presenteren.

De prominenten die aanwezig zijn in de stand van Jacobus Boelen zijn de wijnmakers, eigenaren en exportmanagers van Álvaro Palacios, G.D. Vajra, Craggy Range, Domaine Laroche, Viña San Pedro, Famille Hugel, DOW’s Port, Disznókó, Valdespino, Pascal Jolivet en Weingut Allram. Iedere beursdag presenteren drie of vier verschillende wijnhuizen hun wijnen. Sommeliers, chefs en inkopers kunnen de wijnen proeven en direct toelichting krijgen van de betreffende export manager of eigenaar van het wijnhuis.

Corinne Hofland, Purchase- & Portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen: “We hebben bewust gekozen voor deze nieuwe beurspresentatie. Volgens ons een win-win situatie: de Nederlandse horeca kan letterlijk vanuit de wijngaard toelichting krijgen over keuzes en processen en de wijnmaker of representant krijgt direct inzicht in de Nederlandse markt: wat leeft er onder de restaurantgast, wat zijn de ontwikkelingen in het top wijnsegment, etc.”

Naast de prominenten presenteert Jacobus Boelen ook nieuwe (huis)wijnen en bijzondere vintages, welke zij onder de aandacht willen brengen van de top gastronomie. Op de Wine Professional presenteren Jacobus Boelen en de elf prominenten zich in stand 432.

Over Jacobus Boelen en Oud Reuchlin & Boelen

Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming. Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd. Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot een nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen. Anno 2015 is de naam  Jacobus Boelen weer terug op de markt, als het onderdeel van Oud Reuchlin & Boelen dat zich exclusief richt op de top gastronomie en wijnspeciaalzaken. Voor meer informatie, zie:www.jacobusboelen.nl.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.