Jacob’s Creek produceert wijn speciaal voor sushi

Jacob's creek - barossa vallei wijngaardenJacob’s Creek heeft in samenwerking met Mamoru Sugiyama, de Japanse chef-kok en eigenaar van Ginza Sushi Kou, een Michelin-ster sushi restaurant in Tokio, een wijn gemaakt die perfect bij Sushi past.

De wijn heeft de naam WAH gekregen. De karakters die voor deze naam gebruikt worden, heeft vele betekenissen volgens Pernod Ricard, waar Jacob’s Creek onderdeel van uitmaakt. Zo heeft het de betekenis van Japan zelf in zich, de Japanse keuken, verhalen vertellen, maar ook de eerste lettergreep van het woord wijn.

Jacob's Creek Jacob’s Creek WAH

WAH is gemaakt van druiven uit de Adelaide Hills en is bedoeld als compliment aan de Japanse keuken en zo gemaakt dat het in principe bij elk Japans gerecht dat gemaakt is met dashi of soja saus – de meeste sushi dus – geserveerd en gedronken kan worden. De wijn is zo gemaakt dat het de delicate smaak van sushi niet overheerst, maar juist verlicht en aanvult.

“Sugiyama heeft ons geleerd dat bij het eten van het sushi het om de smaak gaat, over de textuur van het eten – balans zoet, zuur en zoet, aldus Jacob’s Creek wijnmaker Rebekah Richardson, die voor de ontwikkeling van de wijn veel met de Japanse top chefkok heeft samengewerkt.

Voorlopig is deze wijn vooral bedoeld voor de Japanse markt dus zal voorlopig nog niet in de schappen van de Albert Heijn, die in Nederland Jacob’s Creek verkoopt.

Jacob’s Creek

Jacob’s Creek is één van de bekendste waterwegen, ‘creeks’ van de Barossa Valley, één van de bekendste wijnregio’s in Australië. In tegenstelling tot de meeste wijnregio’s in Australië die vaak een Britse oorsprong hebben, dankt deze wijnregio zijn ontstaan aan de Duitsers. Zo ook de Jacob’s Creek. In 1837 arriveerde Johannes Menge in Adelaide en zette hij zijn kamp op in een grot bij een stroompje. Dit stroompje werd door de Aboriginals de Moorooroo Creek genoemd. In 1839 namen de broers John en William Jacob de plek over van Johannes Menge, en de broers begonnen daar hun boerderij van ruim 202 hectare grond. Het waren deze broers die de Creek een nieuwe naam, hun eigen naam, gaven en het stroompje werd omgedoopt in Jacob’s Creek.

Bron: Jacob’s Creek, The Drinks Business

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.