Italiaanse wijncursussen bij vini divini

Cursus italiaanse wijnenDe in Amersfoort geboren en getogen Marjolijn Helmich is Italiaans sommelier bij de Associazione Italiana Sommelier.

Na haar opleiding tot Italiaans sommelier heeft Marjolijn Helmich de specialisatie degustatore (master wijnproever) succesvol afgerond bij de Associazione Italiana Sommelier in Milaan. In juli 2012 heeft zij meegewerkt aan de wijnbeoordelingen voor de Italiaanse wijngids Viniplus 2013.

Italiaanse Wijncursussen

Majolijn Helmich wil haar kennis van en passie voor Italiaanse wijnen graag in Nederland verspreiden. Daartoe zal zij vanaf oktober, onder de bedrijfsnaam vini divini, een serie aantrekkelijke Italiaanse wijncursussen verzorgen. Het aanbod varieert van een avond kennismaken met Italiaanse wijn tot een uitgebreidere cursus van vijf avonden waarin de verschillende wijnregio’s aan bod komen.

Wijnland Italië

Italië heeft als wijnland een uniek karakter. Italië is een bonte verzameling van vele wijnstreken met zeer uiteenlopende terroirs. Er worden veel inheemse druivenrassen verbouwd. De diversiteit aan wijnen en wijnstijlen is groot. Met passie, eeuwenoude tradities en moderne technieken produceren Italianen de beste wijnen ter wereld. De veelzijdigheid van dit fascinerende wijnland staat centraal in het cursusaanbod van vini divini. Vini divini besteedt aandacht aan bekende Italiaanse wijnen, maar vooral aan onbekende Italiaanse wijnen die het waard zijn te ontdekken. Iedere cursus is een combinatie van kennis en zelf proeven. De cursussen vinden plaats in kleine groepen, zodat er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht, discussie en het uitwisselen van ervaringen.

Italiaanse Wijncursussen; het aanbod

Het cursusaanbod bestaat uit vier verschillende cursussen:

 • Proef Italië! ( 1 oktober): Een kennismaking met wijnland Italië.
 • Meer genieten van Italiaanse wijn (vanaf 23 oktober): Deze wijncursus bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin gedetailleerd wordt ingegaan op de verschillende Italiaanse wijnregio’s.
 • Italiaanse wijn en spijs combineren (26 november); Eén bijeenkomst waarin de kunst van het combineren van wijn en spijs centraal staat.
 • Masterclass spumanti ( 10 december): Een speciale avond over Italiaanse mousserende wijnen.

Locatie Amersfoort

De cursussen vinden plaats bij leerhotel Het Klooster aan de Daam Fockemalaan te Amersfoort. In dit voormalige klooster is sinds enkele jaren dit leerhotel gevestigd. De bijzondere sfeer van het gebouw is een prachtige ambiance voor de wijncursussen. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over ruime parkeergelegenheid.

Voor informatie en aanmelden: www.vinidivini.nl

3 Reacties
  1. Dank voor je reactie. We zijn zeker geinteresseerd in de Brunello 2007. Dus als je een flesje zou willen opsturen gaan we m zeker proeven!

   mvrgr,
   Koos

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.