Wijn en persoonlijkheden in een infographic!

Vandaag een infographic over wijn en karakter. Zoals vaak besproken tussen de wijnkenners heeft wijn naast allerlei smaken ook een karakter, Wij van wijnbloggers willen ons niet mengen in deze persoonlijkheidsdiscussie over eventuele persoonlijkheidsafwijkingen, toch vandaag even aandacht voor deze infographic over persoonlijkheden en wijn. Gewoon even lezen en kijken of het enigszins klopt.

Wijn persoonlijkheid

Wat zegt uw favoriete wijn over je persoonlijkheid? Heel veel volgens de een en helemaal niks volgens de ander! In een wijn studie over persoonlijkheden is er aangetoond dat de sociale gewoonten van rode wijn drinkers duidelijk verschillen dan die van de witte wijn of rosé drinker.

Volgens de Gerard Basset  zijn de rode wijn drinkers meer de ontspannen wijn fans. Witte wijn drinkers houden van de status quo en zijn echte carrieretijgers. Hoewel rosé fans staan te popelen bij veranderingen gaan ze het toch niet helemaal maken.. Volgens een andere onderzoek hebben rode wijn drinkers meer kans op een diploma, te trouwen en drinken ze veel vaker dan hun witte wijn en rosé wijn collega drinkers. Witte wijn drinkers bleken meer tevreden te zijn met hun huidige baan en situatie.

Wij van Wijnbloggers vinden dit soort onderzoeken echt onzin! Wijndrinkers zijn net als gewone mensen en dus moeilijk te vatten in een model, maar het is wel leuk om te lezen, met als de horoscoop of een gelukskoekje bij de chinees.

Heb jij suggesties over wijn of leuke foto’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips, artikelen of foto’s. Daarnaast natuurlijk de tips over lekkere rode wijn, witte wijn of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in onze Top 10 of Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

Wijnblogger worden?

Wijnblogger worden? Mail dan kort je motivatie en je gegevens naar naar ron@wijnbloggers.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Enhanced by Zemanta
2 Reacties
  1. ik zou het graag willen lezen, maar de infographic opent niet. Daarnaast is de lay-out van de pagina niet in orde.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.