Infographic: Wie produceert en wie drinkt de meeste wijn?

Wijnland - Rode wijn in glasWelk wijnland produceert de meeste wijn?

Als ik nu gelijk antwoord geef, zeg ik (en ik heb niet gespiekt): 1. Frankrijk, 2. Italië, 3. Spanje, 4. Verenigde Staten en 5. Duitsland. Kom ik een beetje in de juiste richting? Frankrijk lijkt me overduidelijk, net als Italië en ook Spanje. De Verenigde Staten, omdat ze zo ontzettend veel land hebben om te kunnen verbouwen en Duitsland eigenlijk, omdat dit het volgende wijnland was wat in mij opkwam.

Nu hetzelfde met de vraag: Waar drinken ze de meeste wijn?

Ik denk: 1.Frankrijk, 2. Verenigde Staten, 3. China, 4. Italië en 5. Spanje. Frankrijk, omdat je daar eigenlijk gelijk aan denkt als je het over wijnen hebt, de Verenigde Staten, omdat daar veel wijnen gemaakt worden, veel mensen wonen en Amerikanen patriottistisch zijn en ik nu heel generaliserend denk dat ze alleen wijnen drinken die in de Verenigde Staten zijn geproduceerd. China, omdat nu eenmaal het land is met de meeste inwoners ter wereld en ik deze week gelezen heb dat de snelgroeiende wijnconsumptie in China gezorgd heeft voor een wijnhandelsoverschot voor Frankrijk. En Italië en Spanje natuurlijk, omdat ze heerlijke wijnen maken dus ik het mij niet kan voorstellen dat ze die zelf niet drinken.

Natuurlijk ben ik benieuwd wat jullie antwoorden op deze vragen zijn. Wie durft het aan om zijn of haar antwoorden hier in de reacties achter te laten? En niet spieken, hé!

De antwoorden…

In de onderstaande infographic staan de antwoorden en ik zat er toch behoorlijk naast… 🙁 (misschien had ik beter toch wel kunnen spieken…)

Wijnland productie en consumptie - infographic

Bron: Infographiclabs

Andere infographics over wijn:

Infographic: Wijnen uit de  Bourgogne – cijfertjes en weetjes
Infographic: Wijnen proeven, doe je zo!
Infographic: De geschiedenis van wijn
Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé
Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Infographic: Mousserende wijnen maken
Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.