Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien

Een veelgemaakte grap onder bierdinkers is, als je vraagt of ze een glas bij een hun bier(flesje) willen, “het zit toch al in een glas..”, maar het belang van het juiste glas wordt toch onderschat. Maar… ook ik moet hier toch wel heel eerlijk in zijn; ik nam het ook niet zo nauw met het gebruik van het “juiste” wijnglas. Nu was het nog niet zo dat ik mijn wijn in een Amsterdammertje (vaasje) inschonk, maar ik nam vooral mijn favoriete wijnglas: een mooie grote. Hoog op de voet met een mooie bolling (vergelijkbaar met de A1 in de onderstaande infographic).  Zo’n glas wat het mooi doet op een mooi gedekte tafel en je graag aan je bezoekers geeft, maar toch heb ik geleerd dat het wel een verschil maakt. Daarom was ik ook erg blij met onderstaande infographic, die mooi laat zien in welk glas welke wijn behoort geschonken te worden. ( Niet dat dit geheel leidend voor mij wordt, het oog wil immers ook wat. Dus op de mooi gedekte tafel blijven de mooie wijnglazen op tafel komen. In onze wijnproeverijen, zal ik er steeds meer op letten 😉 )

 

Meer leuke infographics over wijn:

Infographic: De ideale temperatuur van wijn
Infographic: Italiaanse wijnen & spijzen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.