Infographic: Duurste wijnen uit de Bordeaux

Eerder publiceerden we op Wijnbloggers.nl al een overzicht met de 50 duurste wijnen ter wereld, die is samengesteld door Wine-searcherOpvallend vind ik dat er in deze lijst zo weinig wijnen voorkomen die afkomstig zijn uit de Bordeaux. De lijst bestaat namelijk uit 45 Franse wijnen en 5 wijnen die afkomstig zijn uit een ander land dan Frankrijk. Van deze 45 Franse wijnen die in deze lijst voorkomen, komen er 5 flessen uit de Bordeaux. Opvallend omdat uit de Bordeaux toch klinkende, dure wijnen, als Mouton-Rothschild, Margeaux en Latour, komen.

Dus ging ik op zoek naar wat meer prijzen van en cijfertjes over Bordeaux-wijnen. En natuurlijk is daar altijd iets over te vinden in de wijde wereld die internet heet :).

Ik vond deze infographic over meest geprijsde wijnen uit de Bordeaux. Deze infographic is gemaakt door Snooth, die op zijn beurt de infographic weer gebaseerd heeft op cijfers van WinePrices.com

De infographic laat zien hoeveel je vandaag de dag vangt voor een fles wijn uit de Bordeaux. En ook hebben ze weergegeven wat je ook voor dat geld had kunnen kopen. Met andere woorden als je alle prijzen van alle flessen Margaux neemt en daar een gemiddelde prijs over berekent dan had je voor deze prijs ook 2 catamarans kunnen kopen 🙂 Of voor de gezamelijke waarden van de Mouton-Rothschild zou je ook 4 Rolexjes kunnen kopen (ik heb even gekeken en de goedkoopste Rolex die ik zo snel tegen kwam, was 4200 euro).

Ook is in de infographic te zien dat de uit 1945 afkomstige Mouton-Rothschild de hoogste veilingwaarde heeft, namelijk 12.551,36 dollar. De laagste veilingwaarde is daarentegen weer voor een Haut-Brion uit 1985. Deze Haut-Brion uit 1985 bracht slechts 287,42 op. 😉

De duurste wijnen uit de Bordeaux

Duurste wijnen ter wereld

Andere infographics over wijn:

Infographic: De Chinese Wijnmarkt
Infographic: Wijn proeven, doe je zo!
Infographic: De geschiedenis van wijn
Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé
Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Infographic: Mousserende wijnen maken
Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien
Infographic: Italiaanse wijnen & spijzen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.