Infographic: De keuze voor een wijn…

WijnEen wijn uitkiezen; ik vind het altijd moeilijk. Al die flessen voor je neus in de schappen of in op de website van een webwinkel. Vaak kies ik blindelings iets uit en als ik geluk heb en de wijn is lekker, dan onthoud ik deze voor een volgende keer. Als ik pech heb en hij valt enorm tegen dan… onthoud ik dat ook en koop ik ‘m nooit meer.

Ook het advies van de mensen in de winkel of de reviews op een website kunnen helpen, maar smaak is hoe dan ook persoonlijk. Wat de één lekker vindt, hoeft de ander niet lekker te vinden. Vooral tannines zijn belangrijk bij het lekker vinden van wijnen, heb ik gemerkt. Ik houd wel van de tannine-smaak, maar sloeg daarmee laatst dus de plank een beetje mis bij een etentje met een vrienden, waar het merendeel de tannines minder konden waarderen dan ik dat deed. (Later zei iemand tegen mij dat als je wijn met tannine schenkt bij je etentje, je iets meer zout aan je gerecht moet toevoegen. Daarmee maskeer je de tannines. Zoet versterkt daarentegen de tannines. Handig om te weten. Deze tip staat ook op de Wiki-pagina die over Tannine gaat, zie ik net.)

Ook vind ik het moeilijk om een flesje mee te nemen voor anderen. Bij een aantal mensen weet ik nu wel waar ik ze een plezier mee doe, maar heel vaak ook niet. Sinds ik actief ben op dit blog, merk ik ook dat de verwachtingen van mensen hoger zijn geworden. “Jij schrijft over wijnen, dus jij weet wat lekker is.” Zo zie ik dat dan weer niet… :). Ik weet inmiddels beter wat ik lekker vind en ik weet er een stuk meer van, maar moet nog (heel) veel meer leren.

Weten welk flesje je moet kopen om iemand een plezier te doen, zal moeilijk blijven. Gelukkig zijn er altijd bepaalde veilige keuzes en hebben we vandaag een handige infographic, die je kan helpen bij welke wijnen je voor welke gelegenheid moet kopen. Erg leuk! 😉

Infographic: De keuze voor een wijn…

Een wijn kiezen

Bron: Wine Folly

Andere infographics over wijn:

Infographic: De Chinese Wijnmarkt
Infographic: Wijnen proeven, doe je zo!
Infographic: De geschiedenis van wijnen
Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé
Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Infographic: Mousserende wijnen maken
Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien
Infographic: Italiaanse wijnen & spijzen
Infographic: Duurste wijnen uit de Bordeaux

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.