Infographic Britse consumptie van wijn

Britten en Wijn? Wij van wijnbloggers wisten al dat onze britse buren van een borrel hielden maar dat ze gek op wijn zijn is voor ons redelijk nieuw (je kunt niet alles weten). In onderstaande Infographic is goed te zien dat het serious business is en dat er best veel geld om gaat!

Afgelopen jaar heeft China Groot-Brittannië al uit de Top 5 van landen, die de meeste wijn consumeren, gestoten en de verwachting is dan ook dat de wijnconsumptie daar in China nog wel meer gaat toenemen. Men verwacht dat er 2 liter wijn per jaar per hoofd van de bevolking gedronken zal worden in 2015. Dit is een stijging van 0,1 liter.

In Frankrijk en Italië zullen ze in 2015 zo rond de 50 liter per jaar per hoofd van de bevolking drinken en in de Verenigde Staten zo’n 13 liter per jaar per hoofd van de Amerikaanse bevolking. De Britten gaan minder drinken. Althans dat is de verwachting. Men verwacht dat de Britten in de komende 5 jaar van 26 liter naar 24 liter per jaar per hoofd van de bevolking gaan drinken.

In Nederland stijgt de wijnconsumptie ook nog altijd. Jaarlijks tikken Nederlandse wijnliefhebbers zo’n 231 miljoen liter wijn naar binnen. Gauw omgerekend, komt dat ongeveer neer op 13,5 liter per jaar per hoofd van de Nederlandse bevolking.

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.