In de Keuken van Floris viert zeven jaar

Restaurant trakteert op negen gangen wijnarrangement. Het Rotterdamse restaurant In de Keuken van Floris kookt al zeven jaar de meest eigenzinnige gerechten voor mensen die zich graag laten verrassen. Op zo’n jubileum moet geproost worden en dus trakteren chefkok Floris Versluijs en zijn team hun gasten op een negen gangen wijnarrangement als ze komen dineren. Ieder glas wijn is tot in perfectie afgestemd op het gerecht waarbij het geserveerd wordt. Gasten die niet drinken, krijgen een sappenarrangement cadeau, zelfgemaakte sappen en limonades die de gerechten complementeren. Gasten worden getrakteerd op het arrangement vanaf 6 juni tot en met vrijdag 2 augustus op woensdag, donderdag en vrijdag.Floris schenkt champagne LR

In de zeven jaar dat Floris Versluijs achter het fornuis van zijn eigen restaurant staat, is hij voortdurend bezig geweest om spanning en diversiteit in zijn gerechten te creëren door te spelen met structuren, kleuren, vormen en smaken. De wijnen die daarbij geserveerd worden, zijn de bekroning van het gerecht. ‘Eetmotie’ noemt patron cuisinier Floris Versluijs de manier waarop hij hoopt dat zijn gasten het menu ervaren. “Eten in mijn restaurant is als het lezen van een boek, je begint met een inleiding en geniet vervolgens van de manier van opbouw, de prikkels, humor en de spanning.”

Smaakbeleving

In de keuken van Floris is een bijzondere eetgelegenheid zonder menu of wijnkaart voor culinaire durfals. Chefkok Floris en zijn team creëren in de open keuken in het midden van de zaak een bijzonder negen gangen menu waarbij het vooral draait om smaakbeleving en wijn- en spijscombinaties. Sommelier Matthijs Struik schenkt bijzondere wijnen vanuit de hele wereld en licht de wijn aan tafel met veel plezier toe. Wie geen alcohol wil of mag drinken, kan kiezen voor een saparrangement dat is aangepast op de gerechten. De helft van de sappen is huisgemaakt, de andere helft zijn biologisch dynamische dranken. Gasten krijgen een wijn- of saparrangement cadeau bij een negen gangen menu vanaf de ‘verjaardag’ van het restaurant op 6 juni. De actie duurt tot en met vrijdag 2 augustus.

In de keuken van Floris gerecht LRMet recht een keuken

In de Keuken van Floris doet zijn naam eer aan: gasten zitten letterlijk rondom de keuken waar chefkok Floris Versluijs en zijn team hun kookmagie uitoefenen. De stalen keuken met zijn industriële uitstraling vormt daarmee het kloppende hart van het restaurant. De keuken is een eigen ontwerp en op maat geproduceerd. Zowel akoestiek en luchtzuiveringssysteem zijn afgestemd op het feit dat de gasten rondom de keuken zitten. Gasten kunnen het bereidingsproces op de voet volgen en kunnen in de potten en pannen komen kijken. Liefde voor de bereiding van gerechten wordt door het team van In de Keuken van Floris hoog gewaardeerd!

Over Floris Versluis

Floris Versluijs opende in 2006 In de keuken van Floris aan de Honingerdijk in Rotterdam. Eerder volgde hij een koksopleiding en liep stage bij Chez Dominique in Helsinki Finland en bij Noma in Denemarken, in 2012 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Hun manier van natuurlijk koken met seizoensproducten uit de omgeving is een bron van inspiratie, net als het technische koken dat Floris van dichtbij mocht ervaren tijdens een stage bij Alinea en L20 in Chicago. Geïnspireerd op die stage eten gasten van In de keuken van Floris een bepaalde amuse met een pincet omdat daardoor de focus geheel op het gerecht komt te liggen. De chef kok omschrijft zijn stijl van koken zelf als ‘kunst waarbij je alle zintuigen mag gebruiken’. Want waar een normaal kunstwerk alleen te zien of te voelen is, kun je de werken van Floris ook ruiken en proeven. “Ieder gerecht is mijn interpretatie van de natuur, mijn visie. Ik wil een bijzondere spanningsboog creëren door middel van structuren, kleuren, vormen en presentatie. Daar draait koken wat mij betreft om, en natuurlijk of iemand het ook echt waardeert.” De keuken in het midden van het restaurant past ook bij de manier van koken van Floris: heel transparant en eerlijk. Floris: “gasten kunnen zien hoe hun gerecht tot stand komt en komen regelmatig vragen stellen of een kijkje nemen.”

In de Keuken van Floris

Adres: Honingerdijk 259, 3063 AM Rotterdam

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag ontvangst tussen 19.00 uur en 19.15 uur, zaterdag tussen 18.30 uur en 18.45 uur.

Website: www.indekeukenvanfloris.nl

Reserveren: Bij voorkeur via het reserveringsformulier op de website

Menu: Negen gerechten met negen-delig sap/wijnarrangement, gemiddelde besteding vegetarisch menu € 95,00, gemiddelde besteding menu vlees en vis € 115,00. Proeverij van champagne € 16,50.

-Persbericht: MissPublicity

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.