Ilja Gort’s wijnproeverij 2014

Ilja Gort - Wijn proeven
De volgende ochtend, als de kasteelheer nog de laatste restjes droom uit zijn wijnboerenkop schudt, trekken Michel Rolland en Bruno Lacoste, de wijnmakers van Château La Tulipe, luidruchtig en veel te vroeg aan de poortbel.
Zij hebben monsters uit de vaten genomen; de jonge wijnen moeten geproefd. De pasgeboren wijnen zijn nog niet geklaard en bijgevolg troebel, maar niettemin tekenen de karakteristieken van het oogstjaar zich al duidelijk af.
Met name bij witte wijn is de balans van zoet en zuur van cruciaal belang. Te veel zoet en je hebt een ouwewijvendrankje, te veel zuur en je krijgt een klap in je gezicht met een handtas.

Wijnproeverij 2014 - Ilja Gort

Die strijd tussen goed en kwaad, die geeft complexiteit aan de wijn. De grenzen daarvan zo spannend mogelijk oprekken, precies weten hoever je daarbij kunt gaan, daar winnen we medailles mee. Deze dartele sauvignon blanc 2014 sprong van pure levenslust bekans het glas uit. Sappig fruit, een spannende zoetbalans en mooi laag in alcohol. Magnifique.

De rosé staat op tafel - Ilja Gort Wijnproeverij 2014

En dan de rosé. Honderd procent merlot, prachtig rijpe druiven, en tja, hoe zal ik het zeggen… Ondanks dat het half tien ’s ochtends was, kostte het grote moeite om die roze proefslokjes uit te spugen.
De rode wijnen komen later deze maand onder de smaakhamer. Wordt vervolgd.

Nu we ’t toch over wijn hebben, er zijn nog enkele dozen van onze fameuze Château de la Garde Bout des Rangs van het magistrale wijnjaar 2007 en voor Slurpabonnees geven we daar een speciale kerstkorting op.

Cliquez ici om te bestellen.
Gelimiteerde editie van 80 dozen. (nog 23 over)

Allez, Hartelijk Santé & Bonnes Vacances!

Ilja Gort Santé

Arie Benda, APERITIEF

Over Ilja Gort

Ilja Gort is een succesvolle en bekende Nederlandse componist, schrijver en wijnboer. Ilja Gort woont in Frankrijk op zijn wijngaard Chateau La Tulipe de La Garde. Ilja Gort is zeer succesvol (geweest) in het arrangeren van reclametunes.  Hij componeerde diverse reclametunes, waaronder de zeer bekende voor Randstad Uitzendbureau en Nescafé. Deze laatste tune werd in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Ilja Gort de leader van het RVU-programma Klootwijk aan Zee.

In 1994 kocht Ilja Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij de naam in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Ilja Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ en deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Wijn is zijn tweedee carrière en gezien de aandacht en het TV programma Wijn aan Gort  & Gort à la Carte is deze zeker zo succesvol als zijn carriére in de reclame.

Ilja Gort is van vele markten thuis en heeft de afgelopen jaren een viertal boeken geschreven, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie. Je kunt aan de titels van zijn boeken wel raden waar zijn nieuwe passie ligt … Ja, bij wijn.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.