Ilja Gort terug op tv met tweede seizoen Wijn aan Gort

Ilja Gort - Wijn aan Gort seizoen 2Gisteravond werd op Nederland 2 de eerste uitzending van het tweede seizoen van Wijn aan Gort uitgezonden. In 6 afleveringen zal Ilja Gort zijn wijnreis vervolgen en onthult hij nieuwe geheimen uit de wereld van wijn. En daar zijn wij van Wijnbloggers blij om, want wij houden wel van Ilja Gort en zullen het tweede seizoen van Wijn aan Gort dan ook weer met heel veel plezier volgen. Jij ook?

Wijn aan Gort, seizoen 2

In het tweede seizoen van Wijn aan Gort weet Ilja Gort door te dringen in de kelders van bekende wijnhuizen als Château d’ Yquem en Domaine Romanée-Conti en proeft onbetaalbare wijnen. Op een Franse markt doet hij live onderzoek naar de geheimen van de wijnmarketing. Bij Château Smith Haut Lafite ontmoet hij het grote geld achter een investeerdersgroep in Grand Cru Classé’s en hij riskeert zijn leven door het proeven van overjarige Beaujolais primeur en het opeten van beschimmelde druiven, aldus Omroep Max.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen draait het om rosé en brengt Ilja Gort een bezoek aan de zonovergoten Provence waar hij praktijken ontdekt, die in andere wijnstreken streng verboden zijn. Ook brengt hij een bezoekje aan Domaine Ott, waar ze bezig met de druivenpluk en ondervraagt Ilja Gort, Jean-François Ott (eigenaar van Domaine Ott) waarom zijn rosé de duurste ter wereld is.

In het tweede seizoen van Wijn aan Gort zal het onder meer gaan over Beaujolais, wijn en verkooptrucs, de Bordeaux vs. de Bourgogne, wijnjaren en de  Sauternes.

Heb je gisteravond de uitzending gemist, dan wordt deze vanmiddag om 15.30 herhaald om Nederland of je kunt de aflevering hier bekijken…

Wijn aan G0rt, maar wie is Ilja Gort?

Ilja is een succesvolle en bekende Nederlandscomponistschrijver en wijnboer. Hij woont zowel in Nederland als in Frankrijk op zijn wijngaard Chateau La Tulipe de La Garde. Gort is zeer succesvol (geweest) in het arrangeren van reclametunes.  Hij componeerde diverse reclametunes, waaronder de zeer bekende voor Randstad Uitzendbureau en Nescafé. Deze laatste tune werd in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Gort de leader van het RVU-programma Klootwijk aan Zee.

In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij de naam in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ en deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Wijn is zijn 2e carrière en gezien de aandacht en het TV programma Wijn aan Gort is deze zeker zo succesvol als zijn carriére in de reclame.

Ilja is van vele markten thuis en heeft de afgelopen jaren een viertal boeken geschreven, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie. Je kunt aan de titels van zijn boeken wel raden waar zijn nieuwe passie ligt … Ja, bij wijn.

Kijk ook maar eens even op zijn website: Château la Tulipe de la Garde

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.