Ilja Gort en het leven op een wijngaard: Focus (1)

Wij van Wijnbloggers houden van wijn en dus ook een beetje van Ilja GortIlja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer uit de Bordeaux die pas geleden regelmatig babbelend over wijn op de buis te vinden was. Ook is Ilja Gort ook bekend van la Tulipe die de Nederlander massaal kopen bij Albert Heijn. Wij van Wijnbloggers volgen Ilja en we vinden het interessant om te weten hoe Ilja op zijn château La Tulipe de la Garde druk bezig is met allerlei werkzaamheden die bij het hebben van een wijngaard horen. Na een drukke oogstperiode in september en oktober en daarna het snoeien en het maken van de wijn, zijn er ook andere onderwerpen waar Ilja Gort iets over kan vertellen. Dit keer gaat het over het hebben van focus en het maken van een keuze…

Ilja Gort vertelt…

Focus

Talent? Het is een blok aan je been. Voordat je ’t weet ben je van alles aan het proberen en blink je nergens in uit.Wilskracht. Daar heb je meer aan. Ook de tweede bouwsteen in de succesformule is niet talent. Dat is incasseringsvermogen, bijgenaamd: Geduld. Met Talent als goede derde, vormen deze drie componenten je Focus; de basis van elk welslagen.

Focus 2 – Lente

Ilja Gort - Slurp Maart

Geduldig wacht wijnboerenminnares Caroline tot de eerste dauwdruppels zich vormen op de bloesemblaadjes. Belast met het schieten van de foto’s voor deze nieuwsbrief, staat zij al voor dag en dauw urenlang roerloos te wachten op het ideale shot.

Ilja Gort - Slurp Maart

Onderwijl metselt Kasteelheld Frédéric onverstoorbaar door. Ook hij heeft een focus: een hele lange muur. Nog geen vijf maanden geleden braken we de vervallen verdedigingswal rond de wijngaard tot de grond toe af.

Ilja Gort - Slurp Maart

Door gestaag voortbouwen verrijst daar nu alweer de solide basis voor een nagelnieuwe kasteelmuur. Op de kop af honderd meter lang gaat hij worden en twee meter hoog. Het lijkt wel of dit bouwwerk-met-eeuwigheidswaarde nog mooier wordt dan…

… het stenen kunstwerk rond de trekkerschuur, dat Frédéric vorig jaar bouwde.

Ilja Gort - Slurp Maart

Echt, de Lente breekt door. Na drie maanden winterslaap, komt de wijngaard weer tot leven.

Een kwestie van Geduld.

Ilja Gort - Slurp Maart

Op de markt in Bordeaux legt de boekverkoper zijn pet al terzijde… … gaan de narcissen uit de Pays Bas grif van de hand…

Ilja Gort - Slurp Maart

… en sta je bij de bakker in de rij met een bekertje ochtendbordeaux. Als de avond valt, eten we bij ons favoriete restaurantje in de stad. Weliswaar met een jasje aan, maar toch buiten.

Focus 3

Hieronder een prachtvoorbeeld van Focus. Een combinatie van een stoot Wilskracht, een berg Geduld en een snufje Talent. Deze zeeduivel leeft in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Hij beschikt over een neusspriet die hij gebruikt als hengeltje om prooivisjes te vangen.

Als het filmpje niet goed te zien is, cliquez ici

Focus 4

Het leiden van een zegenrijk bestaan vergt, naast Wilskracht, Geduld en Talent, nog een vierde eigenschap. Het maken van de juiste Keuzes.

Ilja Gort - Slurp Maart

Halverwege de boulevard Montparnasse in Parijs bevindt zich een gastronomisch kruispunt waar je gevierendeeld wordt door vier satanisch smakelijke keuzes.

Het is je persoonlijkheid die bepaalt voor welke je kiest.

Wil je meer over het hoe en wat met betrekking tot het maken van keuzes en om welke satanisch smakelijke keuzes het gaat, lees dan morgen  hier op Wijnbloggers het vervolg van dit verhaal!

Meer lezen over de belevenissen van Ilja Gort op zijn wijngaard? Lees dan ook eens: Ilja Gort en het leven op een wijngaard: Het snoeienHoe Ilja Gort zijn wijn maakt… en 12 maanden wachten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.