Champagne of Hungaria Extra Dry Rose voor het goede doel?

Hungaria Extra Dry Rose wijngaardenGoed, Wijnbloggers heeft een soft spot voor Hungaria Extra Dry Rose. Waarom? Omdat je door het bestellen van de Hungaria Extra Dry Rose een goed doel steunt. Huh? Goed doel? Ja, de december maand komt er aan en het is weer tijd voor bezinning en natuurlijk… Champagne. Een prima combinatie; je gunt jezelf wat luxe en tevens steun je een goed doel.

Eigenlijk is het geen Champagne, maar een look-a-like en bijna net zo lekker dus! Deze heerlijke, extra droge Hongaarse mousserende wijn is gemaakt van de chardonnay druif en rajnaj rizling druif. De Hungarian Extra Dry heeft veel karaktereigenschappen van champagne zoals de smaak van de kalkgrond, die goed terugkomt in de wijn en ook heeft de wijn een mooie mousse van bubbels, die lang blijft. Een heerlijke wijn om lekker bij iets feestelijks te drinken of lekker te laten knallen.

Welke doelen steun je door Hungaria Extra Dry Rose te bestellen?

Initiatiefnemer van deze goede doelen actie is de Lionsclub Amsterdam ’t IJ, die na het succes van vorig jaar wederom de “We Serve Bubbles” actie houden. Deze actie is opgezet om lokale goede doelen in Amsterdam te steunen. De drie goede doelen zijn:

Hungaria Extra Dry Rose - SHIDSHID – Stichting Hulpost Indische en Dapperbuurt

SHID biedt op directe en persoonlijke wijze de helpende hand aan probleemjongeren uit Amsterdam-Oost. Dit onder de bevlogen leiding van Eric Parmanand.  Het even weg kunnen zijn uit hun eigen omgeving, is volgens Eric belangrijk om de jongeren te helpen. De boot die SHID hiervoor gebruikt, is essentieel om de jongeren mee te nemen, maar de kosten van de boot zijn hoog. Jaarlijks onderhoud, materialen, liggeld, etc.

SHID kan dus wel wat hulp gebruiken en door wijn te bestellen, zorgt u ervoor dat het liggeld dat jaarlijks betaald moet worden voor de boot, betaald kan worden.

Hungaria Extra Dry Rose - Resto Van HarteResto VanHarte

Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam doordat oude structuren in de buurt zijn verdwenen, familie ver weg woont of andere prioriteiten heeft. Deze eenzaamheid kan leiden tot allerlei mentale en fysieke problemen. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement door mensen samen te laten koken en samen te laten eten. Dit kan soms net het benodigde zetje zijn. Door wijn te bestellen, blijft u ervoor zorgen dat mensen die anders alleen zijn, kunnen aanschuiven bij Resto VanHarte.

Hungaria Extra Dry Rose - OLVGStichting OLVG

Een opname in het ziekenhuis is altijd spannend. Zeker wanneer je als kind naar het ziekenhuis moet. Bedden met andere kinderen om je heen, dokters in witte jassen. Alles is nieuw en vreemd. Stichting Kinderdroomkunst OLVG heeft als doel de Kinderafdeling kind- en oudervriendelijk te maken. Met de opbrengst zal Lionsclub Amsterdam ‘t IJ speelattributen doneren. Klik hier voor meer informatie over Stichting OLVG.

Maar terug naar de wijn. We zijn immers een wijnblog 😉

Dus wat is Hungaria Extra Dry Rose?

Zoals eerder geschreven, gaat het hier om een mousserende wijn gemaakt van de druiven
Chardonnay en Rajna Rizling (Rijn-riesling). De geselecteerde druiven voor deze wijn komen uit de regio rond het Balatonmeer. De druiven zijn daar met zorg geoogst volgens de ‘Methode Classique’. De Rijn-riesling is van Duitse herkomst en heeft geen specifieke grond nodig om goed tot zijn recht te kunnen komen. Uit deze druivenvariëteit zijn vele soorten wijn te maken. Bij een vroege oogst en een laag percentage aan druivensapsuikers is deze druif uitermate geschikt voor de productie van uitstekende sparkling wine. De Extra Dry heeft geen Liqueur d’expédition (zoetsmaak-maker die wel in de Brut zit). De Extra Dry is dus 100% sparkling wine.

Na de oogst van de druiven, worden de wijnen in de productieruimte vlakbij de wijngaard gemaakt en pas daarna naar de fabriek in Boedapest vervoerd. Hier worden de wijnen in grote hogedruk tanks samengevoegd zodat de Cuvée ontstaat en het Co2 in de wijn blijft. Onder hoge druk blijft de wijn enkele maanden in de tanks.
Aansluitend wordt de wijn onder hoge druk in Magnum flessen voor gebotteld, alwaar ze voor een periode van 1,5 jaar in blijven. Na 1,5 jaar wordt de wijn opnieuw gebotteld, maar nu in de definitieve vorm van 75cl. En ook dit geschiedt wederom onder hoge druk.

Hungaria Extra Dry Rose

Wat proeven we?

Goed, we gaan proeven en inschenken. Op het oog een mooi glas rosé wijn, helder en met kleine bubbels. De smaak is lekker droog, licht zoet en met veel fruit. Dat maakt de wijn best wel toegankelijk voor veel mensen. Erg mooie bubbels. Een heerlijke en makkelijke mousserende wijn en een prima vervanger voor Champagne. Ideaal voor de feestdagen of om weg te geven als relatiegeschenk .

Conclusie m.b.t. Hungaria Extra Dry Rose

De decembermaand barst van de feestelijke gelegenheden. Champagne doet het dan ook altijd erg goed, maar is vaak aan de prijzige kant. Als je toch wat leuks en lekkers wilt kopen voor de komende feestdagen, maar je wilt het niet al te duur maken, kies dan voor deze én dan steun je ook nog eens een goed doel. De wijn doet niet onder voor een champagne en de volgende dag had ik ook geen hoofdpijn. Prima kwaliteit en qua prijs interessant.

Waar kopen of bestellen we Hungaria Extra Dry Rose?

Via de Lionsclub voor 59,99, maar dan heb je wel 6 flessen en steun je natuurlijk het goede doel!

2 Reacties
  1. Bedankt voor de leuke recensie! Je bent vergeten te vertellen dat er nog een Bubbles, een rode wijn en witte wijn aangeboden worden! En er zit geen opslag op de wijn, de importeur 4trading heeft gewoon al zijn marge ingeleverd voor de goede doelen, waarvoor hulde!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.