Hongaarse wijn proeven op 15 maart in Harderwijk

Hongaarse wijnen proeven - Hongarije Plaze 2014 - Hongaarse wijn gaardenAanstaande zaterdag wordt voor de derde keer Hongarije Plaza georganiseerd in Harderwijk. De Hongarije Plaza ie een landelijke ontmoetingsdag rondom Hongarije voor iedereen die geïnteresseerd is in het land en Hongarije een warm hart toedraagt. Op de Hongarije Plaza 2014 kun je van alles vinden wat te maken heeft met het mooie land. Van het kopen van een (vakantie)huis in Hongarije tot het proeven van Hongaarse wijn, bier en lekkernijen.

 

Met 54 standhouders en vele partners is Hongarije Plaza groter dan ooit

Een toenemend aantal Nederlanders is om allerlei redenen geïnteresseerd in dit Centraal-Europese land. Vanouds zijn er goede wederzijdse banden en nog altijd is er veel uitwisseling tussen beide landen. Voor al deze vroegere en huidige geïnteresseerden en voor hen die zich voor het eerst willen oriënteren op Hongarije is Hongarije Plaza een dag om niet te missen.

De datum van 15 maart is bewust gekozen. Het is een Hongaarse Nationale Feestdag en dus zal er  op gepaste wijze aandacht zijn voor de stichting van de staat Hongarije in 1848. Parallel aan Hongarije Plaza zal de Hongaarse Ambassade een besloten receptie houden in de foyer van Bouw & Infra Park voor genodigden, waaronder Burgemeester en Wethouders van Harderwijk en andere vertegenwoordigers van het Harderwijker bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Voor de overige bezoekers zal het vooral een feestelijke en interessante ontmoetings- en informatiedag worden.

Programma Hongarije Plaza 2014: Van het proeven van Hongaarse wijn tot Hongaarse varkentjes

De grote lijnen van het veelzijdige programma van Hongarije Plaza op 15 maart 2014 in het Bouw & Infra Park in Harderwijk zijn bekend gemaakt op de website. De Vereniging Hongarije Plaza heeft kans gezien om 54 standhouders bijeen te brengen voor de grootste Hongarije – Infomarkt tot nu toe in Nederland.  Een grote variëteit aan bedrijven toont hun producten en laat u proeven van Hongaarse heerlijkheden. Stichtingen geven informatie over hun doelstellingen en ook het Hongaars Bureau voor Toerisme en de Hongaarse Federatie in Nederland zijn standhouders. Er zullen zelfs Hongaarse varkens te bewonderen zijn.

Bezoekers van Hongarije Plaza hebben de keuze uit 22 verschillende workshops, die een breed spectrum van onderwerpen bestrijken; van het kopen van een (vakantie) huis tot een proeverij met wijnen uit verschillende regio’s. Maar ook van de 16e eeuwse geschiedenis van de “Peregrinatio”  (voetreis) van Hongaarse theologische studenten naar Harderwijk tot een introductie in de Hongaarse volksmuziek. Enkele lezingen zullen worden gehouden onder auspiciën van het Hungarian Business Network, waaronder een interessante lezing over de culturele overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Hongarije. Ouders kunnen tijdens de 4 sessies waarin de workshops worden gehouden hun kinderen een eigen programma laten volgen.

Het muzikale aspect ontbreekt ook niet. Er zullen twee optredens verzorgd worden door zigeunerorkest Cserebogár en verder zal zangeres Edina Csüllög liederen van Katalin Kárady (uit de jaren 1920) vertolken en haar nieuwste CD presenteren.

Hongaars Restaurant en bierbrouwer Kasparus zal centraal op de Info-markt overheerlijke goulash en diverse Hongaarse wijnen en andere producten serveren.

Het volledige programma vind je hier

Hongarije Plaza duurt van 11.00 – 17.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren is ook gratis. Meer informatie op www.hongarijeplaza.nl.

Locatie: Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk (Routebeschrijving)

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.