Hoe vruchtenwijn gemaakt wordt in een video

sinaasappelwijnWijn mag alleen wijn genoemd worden als het van druiven gemaakt is. Anders is het vruchtenwijn. Er zijn allerlei soorten vruchtenwijn, zoals sinaasappelwijn.

Hoe wordt vruchtenwijn gemaakt?

In het onderstaande filmpje kun je zien waar en hoe de vruchtenwijn van Principe de Azahar, producent van sinaasappelwijn wordt gemaakt.  Het interview is van de Spaanse televisie en je ziet de reporter die Pepe Sendra, de eigenaar, interviewt. De video is in het Spaans en omdat waarschijnlijk niet iedereen het Spaans machtig is, zal ik in grote lijnen vertalen waar de video over gaat.

Het filmpje begint met de sinaasappelvelden in Altea in de provincie Alicante, waar de reporter aan Pepe vraagt of het inderdaad met deze sinaasappels is dat hij zijn sinaasappelwijn maakt. Vervolgens nemen de beelden je mee naar de bodega waar de vruchtenwijn wordt gemaakt. Pepe legt hier het fermentatieproces uit. De sinaasappelwijn die in de video wordt getoond, is een sinaasappelwijn van 46 maanden oud, die 16 maanden op vaten heeft gelegen. Als tip geeft Pepe mee dat je vruchtenwijn het beste heel erg koud kunt drinken en heerlijk zijn bij zoete gerechten en desserts. Aan het einde van de video proeft de reporter een granaatappelwijn en Pepe de sinaasappelwijn Reserva.

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl
Witte Wijn Gazerra Terre Siciliane IGT Pinot Grigio 2013
Languedoc en Roussillon
Coteaux du Languedoc
Nederlandse wijngaarden: Wijngaard Saalhof (1)
Nederlandse Wijngaarden: Wijngaard Saalhof (2)
Welke super is de beste wijnsupermarkt?
Wie wordt de Beste Wijnwinkel en WijnWEBwinkel van 2015?
Rosé! De vinificatie van rosé in een video

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.