Hinke de Jong Nederlandse Champagne-Ambassadeur 2015

Hinke de Jong Nederlandse Champagne-Ambassadeur 2015

Amsterdamse onderneemster Nederlandse afgevaardigde op
Europees Champagne Concours
Amsterdam, donderdag 10 september 2015 – Afgelopen dinsdag won Hinke de Jong de felbegeerde titel voor Nederlandse Champagne-Ambassadeur 2015. De Nederlandse jury in opdracht van het Comité Champagne verkoos haar, een zelfstandige champagneprofessional uit Amsterdam, uit drie finalisten om haar heldere presentatie en inhoudelijke argumentatie over het hoofdthema reservewijnen in de Champagne. Daarmee maakt Hinke volgende maand kans om in Epernay uitgeroepen te worden tot Europees Champagne-Ambassadeur. 

Reservewijn is ook het thema van de Europese finale. Champagneproducenten mogen hun champagnes aanvullen met bewaarde wijn van eerdere oogsten. Deze reserve wordt onder andere gebruikt om ieder jaar eenzelfde kwaliteit en stijl te kunnen leveren, maar ook om meer complexiteit aan de champagne te geven. In de assemblage worden wijnen van verschillende jaren, wijngaarden en druivenrassen gemengd.

Nederlandse titel
Tijdens de Nederlandse finale die dinsdag plaatsvond in Karel V in Utrecht, dienden de finalisten de rol en de kenmerkende aspecten van de verschillende typen wijnen in het assemblageproces toe te lichten. Daarnaast lichtten ze vier champagnes met een suggestie voor wijn-spijs advies toe. Ondanks haar goede voorbereiding was Hinke enorm blij verrast met haar nieuwe titel: “Ik voel me vereerd en trots dat ik dit jaar de Champagne-Ambassadeur van Nederland mag zijn. De eindopdracht was pittig, maar daardoor is het gevoel nu extra overweldigend.” Maandag werd al in Frankrijk de winnaar uitgeroepen, dinsdag in Nederland, woensdag in België en in de loop van de maand zijn alle nationale finalisten bekend.

Passie voor bruisend goud
Hoewel zij het al tweemaal eerder schopte tot genomineerde voor de Nederlandse titel, is Hinke (41) een relatieve nieuwkomer in de wereld van bruisend goud. Zij groeide op in een Fries ondernemersgezin en heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening. Tijdens haar reizen – één van haar grote passies – ontstond haar liefde voor champagne. Hinke verdiepte zich in dit bijzondere product en zag kans om er haar beroep van te maken. Sinds 2011 importeert zij met haar bedrijfBrouzje kwaliteitschampagne van de kleinere zelfstandige champagnehuizen. En met succes. Brouzje is sinds 2014 huisleverancier van de Franse ambassade in Nederland en levert aan sterrenrestaurants als Bord’Eau te Amsterdam, Fred in Rotterdam en De Kromme Dissel in Heelsum.
Spannende Europese finale in de Champagnestreek
Door haar benoeming tot Nederlandse Champagne-Ambassadeur is Hinke genomineerd voor het Europees Concours des Ambassadeurs du Champagne, dat van 25 tot 29 oktober 2015 in Epernay wordt georganiseerd door het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, de Europese brancheorganisatie die de belangen van de onafhankelijke Champagneproducenten (vignerons) en Champagnehuizen vertegenwoordigt. Winnaars van de nationale competities in Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Duitsland en Nederland – de belangrijkste Europese markten voor champagne – nemen het in de Champagnestreek tegen elkaar op voor de Europese titel.Over Brouzje | Champagne
Brouzje importeert champagne van kleinere en betere zelfstandige champagnehuizen. Als één van de weinige champagne-experts in Nederland brengt Brouzje-oprichter Hinke de Jong graag haar kennis over tijdens proeverijen en events of groepsreizen. Brouzje verkoopt champagne uit verschillende regio’s van de Champagne, aan zowel particulieren als bedrijven en restaurants. Tevens verzorgt Brouzje proeverijen, presentaties en reizen naar de Champagne. www.brouzje.nl
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.