Wijntip van het weekend Het Nederlandse Wijnmuseum

Weekend wijn tip - Het Nederlandse WijnmuseumWe vermelden het al elke week in het overzicht van wijnproeverijen die er in het weekend te doen zijn, en ook in onze maandkalender komt het elke keer terug: Het Nederlandse Wijnmuseum (Zaterdagproeverij Robbers & Van den Hoogen en rondleiding Wijnmuseum). En als ik zo naar buiten kijk en de grijze wereld zie, is het misschien wel een hele geschikte dag voor een bezoekje aan het museum.

Het Nederlandse Wijnmuseum

Het Nederlandse Wijnmuseum bevindt zich in traditionele wijnkelders (van Robbers & Van den Hoogen) in Arnhem. En in dit wijnmuseum kun je meer te weten komen over de mooie wereld van wijn. In de wijnkelders voelt het alsof je in de kelders van een oud-Frans chateau rondloopt. In het wijnmuseum zijn exposities van gebruiksvoorwerpen, flessen in alle vormen en maten, wijnstokken en smaakvolle scènes van wijnambachten. Ook de door prominente Nederlanders (o.a. Paul van Vliet, Ko van Dijk en Mary Dresselhuys) gesigneerde sherryvaten afkomstig van de fameuze Continental Bodega te Amsterdam en een bijzondere collectie kurkentrekkers worden op een bijzondere wijze gepresenteerd.

Het museum is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Na een bezoekje aan het wijnmuseum kun je nog even nagenieten in wijncafé ‘Le Jardin’. Het wijncafé “le Jardin is bovenop de wijnkelders van Robbers & van den Hoogen gebouwd.

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen

Wijnhuis Robbers & van den Hoogenis een familiebedrijf, bestaat al sinds 1842 en is één van de oudste wijnhuizen in Nederland. Oorspronkelijk vooral gericht op Franse wijnen, maar nu ook wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Duitsland Australië, Chili en Zuid-Afrika. Robbers & van den Hoogen mogen zich sinds 1992 Hofleverancier noemen.

Praktische informatie Het Nederlandse Wijnmuseum

Wanneer: Elke zaterdag
Waar: Velperweg 23, 6824 BC Arnhem
Hoe laat: 10:00 tot 17:00 uur
Kost dat: Van 15 euro tot 55 euro (afhankelijk van welk araangement je neemt)
Info: Het Nederlandse Wijnmuseum

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.