Het beste wijnboek komt uit Nederland!

Wijnboek over  Domaine de la Romanée-ContiGourmand International heeft het boek van Gert Crum, Domaine de la Romanée-Conti, uitgeroepen tot het beste wijnboek ter wereld, oftewel Best Wine Book Worldwide 2012. Dit werd bekend gemaakt tijdens de XVIII Gourmand World Cookbook Awards.

Best Wine Book Worldwide 2012

Op 23 februari jongstleden werd in de Caroussel du Louvre in Parijs deze prijs uitgereikt aan Gert Crum. Eind 2012 was zijn boek door de Gourmand World Cookbooks Awards al verkozen tot het beste wijnboek van de Benelux. Toen werd ook bekend gemaakt dat het boek van Crum zou meedingen naar de wereldwijde titel.

Bij de uitreiking van de Award vermeldde de voorzittervan de jury dat het een unaniem besluit van de jury is geweest om de titel toe te kennen aan ‘dit eminente boek’. In het jury-rapport wordt gerept van ‘an extremely great book’, ‘great knowledge and unusual experience of the author’ en ‘intimate with Burgundy as a whole and the famous estate in special’.

Het beste wijnboek komt uit Nederland!Het beste wijnboek ter wereld: Domaine de la Romanée-Conti van Gert Crum

Domaine de la Romanée-Conti is een bijzonder wijnboek. Het bevat schitterende foto’s van Jan Bartelsman, heeft een prachtige lay-out en is heerlijk dik (303 pagina’s). Het boek is in de kern  een diepgaande studie naar de wortels van Bourgogne in het algemeen en het mythische wijngoed in het bijzonder. Vooral de actuele ontwikkelingen van de laatste halve komen uitgebreid aan de orde. Gert Crum heeft het met passie en geduld onderzocht en met veel flair beschreven.

Het boek is inmiddels vertaald in het Engels, Frans, Duits en Japans. Er zijn al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. De Nederlandstalige versie is uitgegeven door Lannoo.

Bron: Persbericht & Wine-searcher

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl

Zweedse slijterij verwijdert wijn vanwege etiket
Wijngaard de Wageningse Berg bestaat 15 jaar
300 flessen Chateau Palmer wijn gestolen
Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010
Het wijn-incident – De stewardessen aan het woord
Duitse Riesling Weeks 2013 1 tot en met 16 juni

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.