Help! Wijnvlekken!

Aangezien je als lezer van Wijnbloggers.nl vast en zeker een wijndrinker bent, krijg je vroeg of laat toch te maken met wijnvlekken! Of je nu een glas wijn omgooit uit pure onhandigheid of omdat je er eigenlijk al een paar te veel hebt gedronken, wijnvlekken zijn vervelend en dan vooral rode wijnvlekken!

Rode wijnvlek verwijderen

Je hebt vast wel de horrorverhalen over het knoeien van rode wijn gehoord. Het tapijt was geruïneerd of die nieuwe blouse kon gelijk weggegooid worden! Heb je geknoeid? Ga dan niet gelijk over tot deze rigoureuze maatregelen, maar lees eerst deze blog en leer hoe je gemakkelijk van rode wijnvlekken af komt. Afhankelijk van wat er in je keukenkastje of binnen handbereik staat kan je deze vlekken op verschillende manieren aanpakken.

Optie 1: met zout. Strooi wat zout op de rode wijnvlek en laat dit de wijn opnemen. Dep hierna met een droge doek het zout van de vlek af. Pas goed op dat je dept en niet wrijft, want zo maak je de vlek alleen maar erger. Hierna dep je de vlek net zo lang met een vochtige doek tot de vlek is verdwenen. Om het geheel weer lekker fris te laten ruiken gooi het kledingstuk als laatste nog in de wasmachine.

Optie 2: met witte wijn. Het lijkt misschien gek om, nadat je een wijnvlek hebt gemaakt er ook nog eens witte wijn overheen te gooien. Maar geloof me het helpt! De witte wijn onttrekt de kleur van de rode wijn uit het bevlekte kledingstuk. Je houdt nog wel een vlek over, maar deze is gemakkelijk schoon te krijgen door het kledingstuk in de wasmachine te wassen!

Overige middeltjes

Naast de twee meest gebruikte oplossingen zijn er nog veel meer huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je kan gebruiken in je strijd tegen de rode wijnvlek! Dus mocht je geknoeid hebben kijk dan wat je nog meer in huis hebt. Wanneer je die lekkere fles witte wijn niet wilt verspillen aan het schoonmaken kan je ook witte azijn over de vlek gieten. Met gekookte warme melk kan je ook proberen rode wijn uit katoenen stoffen te halen. Dep dit op de vlek en was het hierna uit in de wasmachine. Ook aardappel- en maiszetmeel schijnen een goede vijand voor rode wijn te zijn. Als laatste is er natuurlijk nog de meeste voor de hand liggende oplossing: een professionele vlekverwijderaar die je bij de supermarkt kunt halen.

Tot slot

Idealiter knoeien we natuurlijk helemaal geen rode wijn! Sta jij er om bekend dat wijn vaker op je kleding terecht komt dan in je mond? Denk er dan eens over na om de glazen uit onderstaand filmpje aan te schaffen en je zal nooit meer knoeien!

Door: Irene van Weert

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.