Hamersma en Klei schrijven samen wijnboek

Handboek voor de moderne wijnliefhebber van Harold Hamersma en Nicolaas KleiWie van wijn houdt, kent de heren wel. Harold Hamersma en Nicolaas Klei. Beide heren hebben al aardig wat boeken met als onderwerp wijn gepubliceerd. Zo is Hamersma bekend van De Grote Grote Hamersma en Klei schreef de Omfietswijngids. Nu hebben de heren samen een boek geschreven:  Het handboek voor de moderne wijnliefhebber.

Het Handboek voor de moderne wijnliefhebber

In het Handboek voor de moderne wijnliefhebber hebben Hamersma en Klei zoveel mogelijk relevante informatie over wijn verzameld. Informatie over bekende, maar ook minder bekende druivensoorten, maar ook informatie over beroemde wijnhuizen en wijnhuizen die misschien minder bekend zijn bij de wijnliefhebber. Maar ook andere onderwerpen die met wijn te maken hebben, komen aan bod. Zo wordt er in het boek door Hamersma en Klei uitgebreid stilgestaan bij allerlei termen die in de wijnwereld gebruikt worden en geven de heren allerlei tips als: Welke wijn drink je bij een eerste date?, Wat komt er op tafel bij het kerstdiner? of Welke wijn haal je in huis voor de BBQ?.

Ook staan in het boek praktische tips over het bewaren van wijn, de beste wijnglazen en komt ook de invloed van het drinken van wijn op de gezondheid aan bod.

Handboek voor de moderne wijnliefhebber kost € 29,50 en is ondere andere te verkrijgen bij: Uitgeverij Podium, Bol.com, Bruna en andere boekhandels en online webshops.

Een voorproefje van het boek krijg je hier...

Over Harold Hamersma

Harold Hamersma schrijft al jaren over zijn grote liefde: wijn. Niet in moeilijke wijntaal, maar in gewone mensentaal. Begrijpelijk, positief en met gevoel voor humor. In 2012 werd Hamersma door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche en ontving hij Oeuvreprijs Wijncolumnist 2012 van The Wine & Food Association. Hamersma schrijft met grote regelmaat columns over wijn voor onder andere Het Parool en NRC Handelsblad. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de bestseller Wijnreis door mijn lichaam en natuurlijk De Grote Hamersma.

Over Nicolaas Klei

Nicolaas Klei (1961) is een van Nederlands meest bekende wijnschrijvers. De meeste mensen zullen hem kennen als de schrijver van de Supermarkwijngids (nu de Omfietswijngids) en van zijn (wekelijkse) columns in het AD en de Elsevier. Naast de Supermarktwijngids/Omfietswijngids schreef Klei nog een aantal andere boeken als de wijnencyclopedie Tot Op De Bodem en het praktische handboekje Van druif tot dronk.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.