Grüner Veltliner 2011- Weingut Diwald

Grüner Veltlinern 2011- Weingut Diwald

Grüner Veltliner 2011- Weingut Diwald en het o zo mooie weer dwingt mij, om vooral lekker buitenshuis op een terras te gaan zitten. De Grüner Veltliner past dan ook perfect bij dit weer en zeker bij het weer van afgelopen weekend. Voor mij was het een weekend met een lekker terrasje en zeilen op de Loosdrechtse Plassen. Mijn motto was dan ook: zolang het maar buiten is want het weer is echt te heerlijk om binnen te zitten. In Nederland moeten we er dan ook meteen bij zijn want de laatste tijd hebben we gezien dat het met mooi weer in Nederland snel gedaan is.

Maar goed, afgelopen zaterdag was het weer fantastisch: lekker warm en een mooi windje. Het ideale zeilweer!

Na een vermoeiende zeildag is er niks lekkerder dan een mooi glas wijn en dat bracht ons dan ook naar Wijnbar Lefebvre te Utrecht. Mooie plek met lekkere wijnen. Ik bestelde daar een Grüners Veltlinern 2011 – Weingut Diwald.

Weingut Diwald

De wijngaard, Weingut Diwald, is gelegen in het dorpje Großriedenthal in de Wagram (Oostenrijk). Het is het gebied tussen Wenen en Krems. Er is in dit gebied (Wagram) een behoorlijke verscheidenheid aan wijnen tot ontwikkeling gebracht: van karakteristieke Grüner Veltliners tot aan mooie rode wijnen en Eiswein.

De wijngaarden van Weingut Diwald liggen op zogenaamde lössgronden (zand uit de Sahara) wat een bijzonder karakter aan de wijnen geeft. De wijnproductie bij Wingut Diwald geschiedt op een biologische wijze en al sinds 1980 wordt er biologisch wijn verbouwd. Door de biologische filosofie van de eigenaar Hans Diwald wordt er met liefde en oog voor biologische kwaliteit zo goed mogelijk wijn gemaakt. Hierdoor kan het gebruik van bepaalde middelen (onder andere sulfiet) in het proces tot een minimum worden beperkt.

Weingut Diwald is een familiebedrijf en heeft ongeveer 10 ha aan wijngaarden. Daarnaast worden er ook andere producten verbouwd op de andere 25 ha landbouwgrond. De Grüner Veltliner is goed voor 40 procent van de productie van wijn. Ruim 30 procent van de wijngaarden in Oostenrijk is beplant met Grűner Veltliner. De Grűner Veltliner heeft Oostenrijk dan ook bij ons weer terug op de wijnkaart gezet. Oostenrijk was namelijk als serieus wijnland bij ons verdwenen en we maakten sneller een keuze voor de Franse of Duitse wijnen. Met de Grűner Veltliner, maar ook met de rode Zweigelt, leveren de Oostenrijkse wijnmakers weer prachtige juweeltjes af.

grüner veltliner - diwald - 2011Wat proeven we:

We proeven een mooie biologische Gruner Veltliner met appel, wit fruit en een lichte kruidigheid (peper?). Een halfdroge witte frisse wijn, de zuren komen mooi terug in de smaak en zijn perfect met de wijn verweven. In mijn beleving een authentieke, eerlijke biologische wijnen. Qua kleur erg mooi geel (strogeel) met een hint van groen.

Conclusie van de Grüner Veltliner 2011 – Weingut Diwald:

Een prima biologische wijn voor een prettige prijs. De wijn maakt wel indruk, maar is net niet bijzonder genoeg voor mij. Ook al is de wijn met veel liefde gemaakt. Geen Top 20 wijn, maar wel lekker na het zeilen en een prima product voor in de wijnbar.

Waar kopen we Grüner Veltliner 2011 – Weingut Diwald?

en bij……

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.