Wijn aan Gort gaat vanavond over Grand Cru

Wij van Wijnbloggers volgen Ilja Gort, wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere woensdag heeft hij een leuk en informatief programma bij Omroep Max. De gezellig babbelende wijnboer heeft mooie verhalen en beelden over hoe het is om Wijnboer te zijn in Frankrijk. Eh,…wijnboer?? Ach, Ilja is een vermogend persoon die enkele jaren geleden een wijngoed heeft gekocht en zich een beetje voordoet als Wijnboer. Gelukkig heeft Ilja zich omringd met mensen met verstand van wijn en zij zorgen ervoor dat de wijn te drinken is. Ilja zorgt voor de marketing, want daar heeft hij dan wél weer verstand van.

Uitzending vanavond over Grand Cru

We volgen Ilja Gort, wijnboer in de Bordeaux. Hij gaat langs bij diverse kenners op het gebied van wijn en samen met hen wordt er antwoord gegeven op diverse vragen: Komt die houtsmaak alleen van het vat of ook uit een zakje? Is een Grand Cru echt honderden euro’s meer waard dan een gewone tafelwijn?

Ilja wil een Grand Cru worden. Want wie Grand Cru op zijn fles heeft staan, kan zijn wijn voor de hoofdprijs verkopen. Ilja drinkt een wijn van honderden euro’s per slok en vraagt zich af of die ook honderd keer lekkerder is dan een Vin de table. Hij bezoekt Jean Luc Thunevin, een wijnmaker die peperdure en internationaal gelauwerde wijn in zijn garage maakt. Ook gaat Ilja naar een wijnbeurs, de zogeheten Primeurs, waar ernstig kijkende mannen en vrouwen met blauw uitgeslagen lippen de nog ruwe Grand Cru’s proeven. Onder de inkopers verrassend veel Chinezen, die graag het druivennat van de meest prestigieuze huizen op de kop tikken. Uiteraard Grand Cru. Ilja slaagt erin en paar van hen naar zijn Château te lokken. Zouden ze in zijn wijn geïnteresseerd zijn, ook als ze horen dat het geen Grand Cru is?

Deze uitzending van Wijn aan Gort is te zien op . Wij van van Wijnbloggers gaan weer kijken hoor!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.