Gouden tip: Dit wijnspel maakt van jou wijnkenner in één borrel avond!

Wijn wordt populairder onder de jongere generaties. De XYZ’ers ontkurken steeds vaker een fles. Maar welke wijn past bij jouw smaak of precies dat ene moment? Dat blijft voor velen lastig, herkenbaar? Ben je van de vette Chardonnay of meer van een droge Sauvignon Blanc? Ga je voor een stevige Pinot-Noir of kies je toch een soepele Merlot? Het antwoord op deze vragen kun je nu gewoon thuis ontdekken. Met het coole wijnspel Vin Voyeur combineer je het nuttige met het aangename. Je leert alles over wijn; gewoon met je vrienden en aan je eigen keukentafel.

Joris en Marloes ontwikkelde dit spel samen als tegen geluid voor de stoffige en uitgebreide wijn cursussen. Marloes: “de essentie van wijn is gezelligheid, in deze sfeer komt wijn veel beter tot z’n recht. We besloten de borrelavond met vrienden aan te grijpen als moment om over wijn te leren. Door gamification in te zetten worden mensen verleid tot leren zonder dat ze het zelf doorhebben”, Joris: “Vin Voyeur serveert de logica waardoor je zelf kan inschatten wat je van een wijn kan verwachten in combinatie met het ontdekken van je eigen voorkeuren. Zo maak jij je keuzes voortaan overwogen”.   

Wat is het dan? Vin Voyeur is een veelzijdig wijnspel dat je meeneemt in de wondere wereld van de wijn. Zonder poeha of gedoe. Je hebt alleen je neus, je smaakpapillen en goed gezelschap nodig. Aan alles is gedacht, je kan de 6 wijnen die je nodig hebt bij het spel (geselecteerd op representativiteit voor een specifieke druif: Grenache rose; Sauvignon blanc; Chardonnay, Merlot, Pinot Noir en Vino Incognito). Zo weet je zeker dat je het goeie leert en, nog beter  je hoeft zelf niet meer te shoppen.

De rest is geregeld. Je verzamelt iedereen (4 tot 8 vrienden) rond het psychedelische speelkleed dat ook meteen dient als spiekbrief voor smaakinspiratie.  En hoewel je genoeg te proeven krijgt – is uitspugen aan deze borreltafel niet nodig – trap je af met een geurspel. Om wijn optimaal te beleven moet je namelijk wel zeker weten dat alle zintuigen op scherp staan. Pas dan kan het echte proeven, inclusief walsen en slobberen.

Natuurlijk leer je stapsgewijs waar je op moet letten en hoe je het smaakpalet in je glas kunt benoemen. Ondertussen word je echter ook uitgedaagd je mooiste wijnervaring te delen. Een heuse pubquiz (over wijn natuurlijk) houdt de sfeer en spanning erin. En om te checken of je niet stiekem te veel geproefd hebt, eindigt de avond met een meesterproef: het blindproeven: herken je de vino Incognito?

Het ideale kerstcadeau of zelfs als kerspakket hoor ik u denken, helemaal mee eens! Het wijnspel is te bestellen op crowdfunding platform Crowdaboutnow. Wees er snel bij want het is een gelimiteerde editie. Door NU te bestellen kun je nog voor de kerst genieten van een leerzame en liederlijke wijnavond met je beste vrienden of de familie.

 

Veel plezier!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.