Global Champagne Day 2013

Hét event waar we, overal ter wereld, de heerlijke en bijzondere champagne vieren!

Wat doen we op Global Champagne Day

Op deze dag vieren we met elkaar deze bijzondere mousserende wijn. Dit kan op allerlei verschillende manieren plaatsvinden. Naast het genieten en delen is het ook een wereldwijde 24-uurs (online) viering van champagne. Door op Twitter met #champagneday je tweets te versturen, laat je elkaar weten mee te vieren!

Ontstaan van Global Champagne Day

In 2010 werd de eerste Global Champagne Day georganiseerd in Amerika. In het eerste jaar was #champagneday van San Francisco tot Sydney een trending topic onder 0,5 miljoen champagneliefhebbers. Vorig jaar werden, op deze dag, champagneproeverijen gehouden in o.a. Sydney, Napa, Boston, Buenos Aires, Toronto en in Champagne. Deze dag leverden maar liefst 7.500 tweets op.

Global Champagne Day Nederland

Brouzje | Champagne is als champagne specialist dé partij om dit event ook in Nederland vorm te geven. En na een succesvolle start vorig jaar, wordt het dit jaar weer opnieuw door Brouzje georganiseerd!

Zo had Brouzje vorig jaar een ludieke puzzeltocht uitgezet in Amsterdam. Tijdens deze puzzeltocht werd er gewerkt met de vier verschillende stijlen die we in de champagne onderkennen; Champagne de l’Esprit, Champagne de Coeur, Champagne de Corps en Champagne d’Âme. De deelnemers gingen op zoek naar de winkel die een van de stijlen met de betreffende champagne had geëtaleerd. Vervolgens maakten ze hier een foto van en Twitterden dit via #champagneday.

Uiteraard werd de dag feestelijk afgesloten met champagne!

Brouzje Champagne Borrels 25 & 26 oktober ’13

Brouzje verzorgt dit jaar zelfs twee activiteiten en weer anders dan vorig jaar, maar net zo bruisend!

Op vrijdag 25 oktober in Amsterdam en zaterdag 26 oktober in Sneek zijn liefhebbers welkom op de Brouzje Champagne Borrels. Dat zijn open proeverijen die een informeel en culinair karakter hebben.

Flyer GCD 1 def

Eigenaresse Hinke de Jong van Brouzje zegt: “Het lijkt mij een mooi aanknopingspunt om de champagne bij een groter publiek onder de aandacht te brengen in Nederland. Vandaar dat ik ook dit jaar graag het initiatief neem om dit wereldwijde event in Nederland vorm te geven.”

Tijdens de avond krijgen de gasten vier verschillende champagnes geserveerd, of twee verschillende bij een ‘entree petit’ dat wordt vergezeld met bijpassende hapjes. Zo is het thema in Amsterdam op 25 oktober Champagne & Amuses Français en op 26 oktober in Sneek Champagne & Fryske hapkes. Champagne kan breed worden gecombineerd en dat laten we deze avond proeven. Geheel verzorgd door de chef die deze avond aanwezig. Uiteraard worden de champagnes ook toegelicht en na afloop krijgen de gasten een goodie bag. De champagne kan die avond ook worden gekocht.

Meldt u wel aan vóór 23 oktober!

Details Global Champagne Day 2013

25 oktober – 20.15 tot 22.45 – Champagne & Amuses Français – Amsterdam
26 oktober – 20.15 tot 22.45 – Champagne & Fryske hapkes – Sneek
Entree € 32,50 – Entree petit € 27,50 – inclusief:

  • vier verschillende champagnes of twee met daarnaast non-alcoholische drankjes en toegelicht;
  • bijpassende hapjes van het thema door de chef bereid en toegelicht;
  • goodie bag.

Aanmelding door online een entreeticket te kopen of per mail op te geven vóór 23 oktober.
Meer info: www.brouzje.nl, info@brouzje en 020-785 36 77. En volg ons op Facebook en Twitter!

Brouzje | Champagne

Brouzje is gespecialiseerd in champagne en importeert uitsluitend van kleine champagneproducenten. Brouzje verkoopt champagne uit verschillende regio’s van de Champagne en verzorgt proeverijen, events, sabrage, relatiegeschenken én reizen naar de Champagne.

Flyer GCD 2 def

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.