Geopend: GIN Neo Bistro & Wines

Gastronomie in een funky bistro in het hart van de Jordaan

Amsterdam, 15 oktober 2015 Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse Horeca. Chef Jin Hu doet hier nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’. Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij indrukwekkende leerscholen als The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als Sommelier en is als horeca ondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.

Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktail bar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, van lounge muziek tot hiphop uit de boxen, de verlichting warm maar strak. De inrichting is daardoor warm maar met een rauw randje.

Als je bij Jin aanschuift krijg je een vast menu voor 45,- euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben een geheel eigen stijl. Zijn gerechten zijn niet in een hokje te plaatsten of aan één bepaalde keuken verbonden. Dat is ongetwijfeld toe te wijden aan het feit dat Jin veel heeft gezien, maar niet geschoold is in één bepaalde keuken of bij één bepaalde chef. Jin heeft een bijzondere achtergrond, stijl en ideeën. Geen man om gemakkelijk een label aan te hangen en dat maakt het ook zo spannend. Zijn keuken is geïnspireerd op jeugd, emotie en seizoen.

Leftovers
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Verwacht een informele sfeer, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van heerlijke tunes en drinks.

  • GIN Neo Bistro & Wines is van maandag t/m zaterdag van 17:00 tot 23:00 open voor diner.
  • Zondag vanaf 12:00 geopend voor brunch.
  • Het maandelijks wisselende 4 – of 5 gangen menu kost 45,- euro.
  • De brunch van leftovers op zondag kost 25,- euro.
  • Vooraf reserveren wordt aangeraden. Reserveren kan via info@ginamsterdam.com  of bel 020 627 9932.

GIN Neo Bistro & Wines

Westerstraat 264
1015 MT Amsterdam

E: info@ginamsterdam.com
W: www.ginamsterdam.com
F: www.facebook.com/ginamsterdam

-Persbericht- 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.