Fritz Haag Riesling Trocken: de perfecte Riesling

Fritz Haag Riesling TrockenDe Fritz Haag Riesling Trocken 2010 hebben we voor het eerst geproefd rond de kerstdagen in 2011 en daarna nog vele malen met plezier gedronken. Want deze Riesling is naar onze mening één van de allerbeste en -lekkerste droge witte wijnen. De Fritz Haag Riesling Trocken is te koop bij Wijnkoperij De Gouden Ton die meerdere vestigingen in Nederland heeft. Onze mening over deze Riesling wordt gedeeld door Harold Hamersma die in z’n nieuwste boek (De Grote Hamersma 2013) de vintage 2011 heeft opgenomen; de 2010 vintage stond al ook hoog aangeschreven in de 2012 versie.

Op aanraden van De Gouden Ton hebben we tegelijkertijd de Fritz Haag Riesling (dus niet trocken) geproefd. Het verschil is tamelijk groot. De gewone Riesling vonden wij als Nederlanders tamelijk zoet; we weten dat de Duitsers daar erg van houden, dus dat zal de reden zijn van Weingut Fritz Haag om hem zo te maken.

Fritz Haag Riesling Trocken: de perfecte Riesling?

De Riesling Trocken is precies wat je wilt van een droge witte wijn. Droog maar niet te droog, dat wil zeggen geen snaarstrakke, zure wijn, maar juist eentje die mooie zuren combineert met een heel subtiele, licht zoetige, fruitigheid. De Fritz Haag Riesling Trocken is bleekgeel, kraakhelder, met minuscule bubbeltjes en smaakt fantastisch: duidelijk aanwezige groene appel en daaraan toegevoegd subtiel zoet van perzik, abrikoos en zelfs wat honing. Droog, maar niet te droog. Zie ook de proefnotitie.

In onze Witte Wijn Top 10 staat de Fritz Haag Riesling Trocken op nummer 3. Als ‘ie wat goedkoper was geweest was het waarschijnlijk onze nummer 1 geweest.

De redactie

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.