Wijn infographic Franse wijnen

Franse wijnen - route de vinsEr zijn enorm veel Franse wijnen. Al die Franse wijnen smaken weer anders en zijn weer gemaakt van heel veel verschillende soorten druiven. De Franse wijnen en druiven hebben allemaal hun eigen aroma’s en smaken. Zo is bijvoorbeeld de merlot (druif) vooral te herkennen aan, zowel in geur als in smaak, kersen, bessen en pruimen. Meestal zijn de wijnen van de merlot-druif soepeler en sappiger dan bijvoorbeeld wijnen die gemaakt zijn van de cabernet sauvignon. Vaak proef je beduidend minder tannine in. Dat is waar de wijn infographic van vandaag ook (onder andere) over gaat; waar smaken de verschillende druivensoorten naar? Welke aroma’s en smaken kun je verwachten?

Wijn infographic Franse wijnen

De infographic van vandaag bestaat een beetje uit twee gedeelten. Aan de linkerkant zie je Frankrijk afgebeeld met daarin de verschillende wijngebieden in Frankrijk. Allemaal met een eigen kleurtje. Onder de naam van de regio staat het aantal hectoliters aan wijn dat hier geproduceerd wordt. Zo wordt er volgens de infographic 2.540.000 hectoliter in de Champagne geproduceerd, 3.173.000 hectoliter in het Loire-gebied en 5.983.000 hectoliter in de Bordeaux.

Interessanter dan het aantal hectoliters dat er in specifieke wijnregio wordt geproduceerd, zijn de andere cijfertjes die er onder staan. Deze cijfertjes corresponderen met de rechterkant van de infographic. Zo staat onder de champagne nummertje 2 en nummertje 2 verwijst naar de pinot gris. Met andere woorden in het Champagne-gebied vind je de druif pinot gris. En dan wordt het nog leuker. Achter de druivensoort staat aangegeven welke aroma’s je bij deze wijn kunt verwachten. In het geval van de pinot gris: abrikoos, gedroogde fruit, honing, bijenwas, boter, rook, kreupelhout, mos en paddenstoelen. Ik vind het in ieder geval een erge leuke, handige infographic, ik hoop jullie ook!

(Ik heb de infographic moeten verkleinen omdat deze anders niet op de pagina past, maar als je even klikt op de infographic wordt, krijg je deze in een grotere versie.)

Franse wijnen

Bron: Visual.ly

Bordeaux gevat in een infographic
De keuze voor een wijn…
Volgende halte Pouilly Fuissé
Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Je eigen glazen ingooien
Duurste wijnen uit de Bordeaux
De perfecte wijn uitkiezen
Wijn vs Bier – De caloriebattle

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.