Franse wijnen bij France Vins

image001 Ik waande mij vandaag in een heus wijn walhalla. Ik heb mogen genieten van een groot aantal Franse wijnen. Dit alles werd mogelijk gemaakt door France Vins en tot in de puntjes verzorgd. Mijn dank daarvoor nog!

Er werden vandaag 3 masterclasses gehouden waarvan ik er eentje heb mogen bijwonen. Tijdens deze uiterst interessante presentatie werden de meest bijzondere trends op de Nederlandse wijnmarkt in relatie met Franse wijn uiteengezet. Daarbij vielen mij de volgende dingen op: de Fransen drinken gemiddeld 7 flessen Champagne per jaar, terwijl wij Nederlanders 7 jaar doen over 1 fles Champagne. Natuurlijk moet dit niet te letterlijk genomen worden. Het is wel blijven hangen. Wij drinken nog steeds niet echt geregeld Champagne. Nu ik bij mezelf te rade ga is dit persoonlijk gezien ook een feit. Uiterst heugelijke momenten vier ik met een glas Champagne. Verder eigenlijk nooit of zelden (zoals vandaag).

bio wijn
Ten tweede viel het op en is het tevens een trend om thuis meer wijn te consumeren in plaats van horeca gelegenheden. Het is financieel gezien natuurlijk voordeliger te kiezen voor thuisconsumptie in plaats van ergens in een wijnbar een glas wijn te nuttigen. En het is uiteraard ook een trend om steeds meer bewust te worden van wat gezond is. Deze trend is ook terug te zien in de Franse wijnen. Men wil minder drinken omdat alcohol nu eenmaal niet gezond is. Ja dit geldt ook voor wijn ook al is wijn gemaakt van druiven, flauw hè! Niet alleen het minder drinken gaat gepaard met deze trend ook het biologische bewustzijn gaat een rol spelen. Dus biologische wijnen en de lichte wijnen hebben vaker een voorkeur vanwege het minder ongezonde imago.

Slechts een fractie van wat ik vandaag geleerd heb heb ik met jullie gedeeld. De rest zal deze week volgen. Houdt Wijnbloggers in de gate voor mijn belevenissen tijdens deze leuke en leerzame dag.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.