Wijn tip van het weekend – De Franse dagen

Weekend wijn tip Franse dagenHet is weer vrijdag, heerlijk nog een paar uurtjes werken (of niet) voor de boeg alvorens het weekend begint én het belooft een redelijk weekend te worden, qua weer dan. Vandaag nog kans op een bui, maar het weekend komt er meer ruimte voor de zon.

Naast dat het vrijdag is en het weekend bijna begint, is het ook de dag waarop we altijd een wijntip van het weekend. Dit kan een proeverij zijn of een evenement, maar ook een tip van een heerlijke wijn die je echt een keer moet proeven of gewoon een lekker recept. En ook deze keer vind je als tip van het weekend een leuke evenement.

De tip van dit weekend zijn dan ook de Franse Dagen, om alvast lekker in Franse sferen te komen.

Wijn tip van het weekend: De Franse dagen in Antwerpen en Amerongen

Op zaterdag 20 april (Antwerpen) en zondag 21 april (Amerongen) kun je al helemaal in Franse sferen komen tijdens de Franse Dagen. Op de Franse Dagen, hét Frankrijk evenement van Nederland en België, kunnen Frankrijkliefhebbers genieten van bijzondere producten, workshops, wijn proeverijen, reizen, huizenaanbod en entertainment.

De Franse Dagen worden georganiseerd door Frankrijkmagazines En Route en Maison en France.

Meerdere thema’s tijdens de Franse Dagen

Het evenement kent een rijk gevuld programma met vier thema’s: op de Marché en France heerst de geur van het goede Franse leven, met kaas, charcuterie en knoflook, maar ook lavendelzeep, brocante en andere typische Franse producten. Nederlandse en Belgische wijnbouwers uit de Bordeaux, Provence en andere wijnstreken, laten hun producten proeven op de Réunion des Vignerons, een unieke samenkomst van wijnbouwers. De Place des Vacances is de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van bijzondere en gepersonaliseerde reizen, terwijl Maison en France talrijke mogelijk heden biedt voor een eigen huis in Frankrijk met aanbieders uit heel Frankrijk en informatieve seminars.

Muziek en oldtimers

Maar er is meer! Zoals muziek, met live optredens van o.a. zangeres Katell Chevalier, diverse workshops, seminars en lezingen, en niet te vergeten: Franse oldtimers. Op zondag 21 april zijn in Amerongen diverse verenigingen van klassieke Franse auto’s aanwezig, met modellen als de Renault Prairie, de Citroën Traction en natuurlijk de Citroën DS. En wie nog net voor de vakantie even zijn of haar Franse taal wil opfrissen, kan eveneens terecht op de Franse Dagen, waar onder andere de Alliance Française levendige cursussen op maat aanbiedt.

Data en locaties
* Zaterdag 20 april –  Kasteel Den Brandt, Antwerpen
* Zondag 21 april – Buitenplaats Amerongen (nabij Utrecht)

Informatie over tickets, openingstijden en exposanten is te vinden op: www.defransedagen.nl en www.defransedagen.be.

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.