Frankrijk en Zuid-Amerika pieken op 25e Proefschrift Wijnconcours

PSWCCProefschrift onthult alvast dat a.s. maandag 7 oktober tijdens het 25e Proefschrift Wijnconcours het land van de Zonnekoning en het Zuid-Amerikaanse continent zullen schitteren. In sommige jaren vallen de winnende wijnen bij enkele importeurs, dit jaar is er een grotere spreiding en worden er meerdere importeurs onderscheiden. Europese crisis of niet, met name bij de vakhandel zwaait Europa de scepter. Bekijk hier alvast een introductiefilmpje.

Showcase GaultMillau heeft andere opzet

De Showcase GaultMillau ziet er dit jaar anders uit dan in voorgaande jaren. De juryleden weten niet van welke genomineerde chefs zij de gerechten proeven en de genomineerde sommeliers presenteren geblindeerde wijnen. Dit om de objectiviteit van de beoordeling nog meer te waarborgen. De genomineerden voor de titel Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar tonen hun kwaliteiten tijdens proeverijen, die deze dag plaatsvinden onder leiding van Doctor Wine.
Doctor Wine is namelijk op tournee door Europa en presenteert met meer dan 30 Italiaanse wijnproducenten in de Prins Hendrikzaal een lopende proeverij. Interessante andere noviteiten zijn de sakes van “Colourful Flavours of JAPAN” en een nieuwe selectie topwijnen uit South Australia.

Online registratie voor professionals 
Datum: maandag 7 oktober, 10.30 – 18.00 uur
Locatie: NH Barbizon Palace/ Prins Hendrikkade 59-72/ 1012 AD Amsterdam

GaultMillau Awards en Fine Food Professional

Op maandag 28 oktober vindt gedurende de gehele dag in het Forum Center van Amsterdam RAI de Fine Food Professional plaats, gecombineerd met de jaarlijkse presentatie van de GaultMillau Awards en de restaurant- en hotelgids GaultMillau. Diverse fine food-producenten en -leveranciers uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Hongarije, Japan, Spanje zijn deze dag aanwezig. Zij zullen diverse soorten brood, fromagerie, charcuterie, truffels, olijfolie, patisserie, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, ingrediënten, delicatessen, koffies, serviezen en bestek , kokskleding, e.d. aan u presenteren. Om het assortiment compleet te maken en alvast vooruit te lopen op Wine Professional 2014 zullen er ook diverse wijnhuizen aanwezig zijn met wijnen, champagnes en sakes. Meer informatie volgt in de week na het 25e Proefschrift Wijnconcours.
Datum: maandag 28 oktober, 10.30-19.30 uur
Locatie: Forum Center Amsterdam RAI

30e Grand Prix St. Hubert – de ultieme blindproeverij

Op 15 december a.s. vindt  de speciale 30e Grand Prix St.Hubert plaats in Restaurant De  Echoput in Hoog Soeren. Deze blindproeverij voor teams van drie personen, biedt wijnliefhebbers (amateurs én professionals) de opdracht wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land en verder zo veel mogelijk details correct aan te vullen: druif, appellatie, jaar, producent. Welk team wint de hoofdprijs van drie gouden dukaten? U kunt zich opgeven via: info@thewinesite.nl.

819wine-glass_0

Wine Professional 2014

Van 13 t/m 15 januari 2014 vindt de 12e editie van deze gerenommeerde vakbeurs plaats in de Amsterdam RAI, gedurende de eerste drie dagen van de Horecava.
Inmiddels is de registratie voor exposanten geopend.

Heeft u interesse om als exposant deel te nemen? Mail dan s.v.p. naar: js.vanlissum@thewinesite.nl

Blijf op de hoogte en volg the Wine & Food association ook op Twitter en Facebook!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.