Fles wijn per dag gezond!

Fles wijn per dag goed voor je  - wijn & gezondheidRegelmatig schrijven we hier op wijnbloggers over welke positieve gevolgen het drinken van een glas wijn per dag kan hebben voor je gezondheid. Eén glas wijn is daarbij vaak de norm en meer dan één glas wijn heeft dan juist weer schadelijke gevolgen. De schadelijke gevolgen van alcohol voor de gezondheid zijn bekend. Volgens  Dr Kari Poikolainen is dat niet zo. Althans dat het niet meer dan glas wijn per dag kan zijn. 

Fles wijn per dag niet schadelijk voor gezondheid

Volgens deze Dr Poikolainen zou het drinken van bijvoorbeeld een fles wijn per dag helemaal niet schadelijk zijn. Tientallen jaren van onderzoek naar de effecten van alcohol op het menselijk lichaam heeft hij daarvoor bestudeerd. En zijn conclusie: Het drinken van alcohol is alleen schadelijk, wanneer je meer dan 13 eenheden per dag gebruikt, oftewel iets meer dan één fles wijn of 4 à 5 pinten bier per dag. Een fles wijn bevat zo’n 10 eenheden. Maar deze  Dr Poikolainen zegt nog meer over het drinken van alcohol. Volgens Dr Kari Poikolainen is ook het drinken van meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid alcohol ook nog gezonder dan geheelonthouding. Uit zijn analyse van al die jaren onderzoek naar het effect van alcohol op het menselijk lichaam, blijkt dat matig drinken beter is voor de gezondheid dan helemaal niet drinken. Overmatig drinken blijft schadelijk voor je gezondheid, maar volgens Dr Poikolainen zijn de richtlijnen voor het dagelijks gebruik van alcohol te laag. De dagelijks ‘aanbevolen’ hoeveel alcohol kan meer zijn dan nu wordt beweerd.

Wie is die Dr Poikolainen dan wel niet?

Dr Poikolainen is niet zomaar een arts. Dr Poikolainen was de alcoholexpert van de WHO, de Wereld Gezondheid Organisatie en een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van alcoholconsumptie. Dus tja… als de experts het zeggen, wie zijn wij dan om het tegen te spreken… 😉

Bron: The Mail

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl

Het leven op een wijngaard: Domaine de Marotte (1)
Wijn Nationaal Erfgoed Frankrijk
Welke wijnproeverijen zijn er dit Paasweekend?
Welke wijn drink je bij asperges?
Vorst dwingt tot sproeien in wijngaard
Rode wijn Chops & Burgers 2012 Bordeaux (AH)
Het leven op een wijngaard: Domaine de Marotte (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.