Finalisten Beste Wijnwinkel 2013 en WijnWEBwinkel 2013 bekend

Online Wijnwinkel 2013Afgelopen zondag gingen de stembussen dicht en kon er niet meer gestemd worden op de genomineerden voor de Beste Wijnwinkel 2013 en Beste WijnWEBwinkel 2013. Ook dit jaar organiseert Perswijn deze verkiezing, waarbij de Nederlandse wijnwinkels onder de loep worden genomen door zowel een jury als de consument.

 

Stemronde Beste wijnwinkel 2013 en Beste wijnWEBwinkel 2013

De lezers van Perswijn, de bezoekers van de website van Perswijn konden in beide categorieën winkels nomineren. Na de nominatieronde kon er op de genomineerden gestemd worden. Hierbij kon je één keer op zowel je favoriete wijnwinkel als op je favoriete wijnWEBwinkel stemmen. Dit stemmen kon dus tot afgelopen zondag en er is goed gestemd. Meer dan 12.000 keer werd er een stem uitgebracht op de genomineerden voor Beste Wijnwinkel 2013 en Beste WijnWEBwinkel 2013. Van deze 12.000 stemmen werd er bijna 3700 keer gestemd op de de gewone wijnwinkels en werd er meer dan 8300 keer gestemd op wijnWEBwinkels. De 10 wijnwinkels en de 10 wijnWEBwinkels met de meeste stemmen gaan door na de finale.

Finalisten Beste Wijnwinkel 2013 en Beste WijnWEBwinkel 2013

Tja en dan zou je willen dat je weet hoe je tromgeroffel kan opschrijven. Ik doe het maar zo: Arampapa… Arampapa (en denk dan maar even aan Ome Willem)… De 10 Finalisten van de Beste Wijnwinkel 2013 en de 10 finalisten van de Beste wijnWEBwinkel 2013 zijn:

‘Beste Wijnwinkel  2013’
Beste Wijnwebwinkel  2013’

En de winnaar is……

Dat weten we helaas nog niet. De winnaars van de verkiezing zullen tijdens de Perswijn Winterproeverij op 21 oktober in Wassenaar bekend gemaakt worden. Tot die tijd zullen de finalisten bezocht en beoordeeld worden door de twee vakjury’s die zijn aangesteld en die zullen uiteindelijk bepalen wie van de finalisten de titels ‘Wijnwinkel van het Jaar 2013’ en ‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2013’ mogen dragen.

De jury’s bestaan dit jaar uit:

Jury Beste Wijnwinkel 2013:

 • Ronald de Groot (juryvoorzitter), hoofdredacteur Perswijn
 • Harold Hamersma, wijnschrijver en -publicist
 • Ellen Dekkers, wijnschrijfster en cursusleidster van de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie
 • Erik Hemmes, retailspecialist en category management consultant
 • Bert van Beek, eigenaar Mondovino – winnaar 2012

Jury Beste WijnWEBwinkel 2013

 • Sjoerd de Groot (juryvoorzitter), hoofdredacteur website Perswijn
 • Ronald de Groot, hoofdredacteur Perswijn
 • Lars Daniëls MV, redacteur Perswijn en website Perswijn
 • Cor Molenaar, online marketing specialist
 • Wieger Waardenburg, XpertMarketing, online marketing specialist
 • Huib van Edixhoven, Vindict.nl – winnaar 2012

Bron: Perswijn

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.