Even aandacht voor: Crémant de Loire

Afbeeldingen zeggen toch meer dan een mooi geschreven verhaal. Aanschouw daarom eerst even deze prachtige foto’s gemaakt door de getalenteerde fotograaf Tony Perez  (check zijn site even) tijdens onze geweldige reis door de Loire. Geniet maar even in stilte.. shhht.
DSC08662 DSC08667 DSC08666 DSC08678 DSC08679 DSC08688

En? Onder de indruk? Ik wel, krijg er spontaan weer dorst van. Wat een geweldig mooie wijnen waren dit en wat een voorrecht om op deze unieke mooie locatie te mogen proeven. Jullie zien het misschien niet maar als je door het raam keek had je een prachtig panorama uitzicht over de Loire.

Gratien & Meyer

Door mijn enthousiasme spring ik weer van de hak op de tak. Laten we beginnen bij het begin. De wijnen die je op de afbeeldingen ziet zijn gemaakt door het bedrijf Gratien & Meyer. Dus laten we daar eens wat dieper op in gaan. Gratien & Meyer is een traditionele producent van fijne mousserende wijnen. Hun verfijnde elegantie en uitgelezen mousse is het resultaat van maanden van geduld en constante zorg. Dit leidt tot wijnen van een buitengewone kwaliteit en een consistentie die uit een even buitengewone wijngaard komt. Achter de onmiskenbare kenmerken van welke wijn dan ook, is er altijd een geschiedenis, een familie. Wanneer je een wijn van het huis van Gratien & Meyer proeft, zul je iets proeven van de geschiedenis van een zeer speciale familie!  (bron: www.neerlandswijnhuis.nl).

De kracht van de Loire

De rivier de Loire speelt een belangrijke rol in de omgeving. Verder zorgt het voor een uitstekend klimaat. De heuvelhellingen slaan de warmte van de zon op (daar profiteren de wijnstokken van) en de koele nachten voorzien de wijnen van de vochtigheid die ze nodig hebben. De vroege lente en de milde herfst bevorderen de groei van de edele rotting die voor de productie van versterkte wijnen nodig is. (bron: www.neerlandswijnhuis.nl).

Rondleiding

DSC08638, Crément de Loire DSC08640, cremant DSC08653 DSC08658

Voordat we overgingen tot het proefgedeelte kregen we eerst een bijzonder rondleiding door de duistere gangen van het bedrijf. In dit gebied zijn eindeloos lange tunnels onder de grond te vinden waar de wijnen gemaakt en bewaard worden. Met gevaar voor eigen leven, want de flessen staan namelijk onder druk. Te heftige trillingen kunnen ervoor zorgen dat eens in de zoveel tijd een fles ontploft. Dit gaat niet zachtjes zoals je ziet op de foto’s. Het zorgt voor een kettingreactie waardoor zo honderden flessen kapot kunnen gaan. Daar wil je op zo’n moment niet lopen. Spannend was het wel!

Crémant de Loire

Denkt men aan bubbels dan wordt er meestal gesproken over Cava, Champagne, Prosecco etc. Meestal hoort Crémant de Loire daar helaas nog niet bij. Waarom niet? Het is een betaalbare en heerlijke mousserende wijn die de Champagne kan vervangen. Ga eens voor de Crémant de Loire en laat je verrassen door de geweldige wijn! Ik ben om en heb thuis een voorraadje aangelegd. Laat ons weten wat jullie vonden van de Crémant de Loire door een berichtje achter de laten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.