ESAR Wijnen

Bosnië-Herzegovina, Servië en Kosovo. Niet direct landen waar je aan denkt als je op zoek bent naar wijn. Toch? Niet bij ESAR Wijnen! Zo’n drie jaar geleden uit liefde voor het land gestart met alleen wijnen uit Bosnië-Herzegovina, is het assortiment sinds dit jaar uitgebreid met wijnen uit Servië en Kosovo. Alleen kwaliteitswijnen overigens, de massawijnen van voornamelijk voormalige staatscoöperaties is niet het segment waar ESAR Wijnen naar op zoek is.

Witte WijnJarenlang lagen de landen, als onderdeel van het voormalig Joegoslavië, verborgen achter het ijzeren gordijn, daarna ontregeld door burgeroorlogen en daardoor onbekend (en dus onbemind) bij wijndrinkend Nederland. Dat wil echter niet zeggen dat in deze landen geen wijn geproduceerd wordt. Reeds lang voor onze jaartelling werd de wijnbouw in het gebied geïntroduceerd en in latere tijden uitgebreid. Sterker nog, voormalig Joegoslavië was als geheel de vijfde wijnproducent ter wereld!

Wie denkt dat deze landen geen kwaliteit kunnen produceren, komt zeker bedrogen uit. Met autochtone druivenrassen als Zilavka, Blatina, Vranac, Smederevka, Tamjanika, Prokupac en nog vele andere rassen, nieuwe technieken, nieuw en modern materiaal, heel veel traditie maar vooral liefde worden hier wijnen geproduceerd die ver buiten de begaande paden gaan. Frisse en fruitige witte, krachtige rode en vooral bewaarwijnen (in het assortiment van ESAR Wijnen bevinden zich zelfs witte wijnen met een onbeperkte houdbaarheid).

Om zeker te zijn van de kwaliteit en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en de werkwijze van de wijnhuizen, bezoekt ESAR Wijnen de 8 vertegenwoordigde wijnhuizen persoonlijk, waar mogelijk minimaal 1 maal per jaar.

Waar ESAR Wijnen zich in eerste instantie alleen richtte op de consument, staat de toekomst in het teken van de wijnhandel en horeca. Met wijnen uit deze landen in het assortiment kan een wijnwinkel zich echt onderscheiden van de concurrentie. Il Divino in Hilversum is één van de wijnwinkels die een aantal wijnen in haar assortiment heeft opgenomen en daar zeer tevreden over is. Maar vooral de horeca zal verrast zijn door de vele mogelijkheden van deze wijnen. Mooie uitgebalanceerde wijnen die zich bij vele gerechten thuis voelen.

tip-wijn drinkenMet het huidige assortiment wil ESAR Wijnen de Nederlandse wijndrinker warm maken voor de wijnen uit deze landen. ESAR Wijnen is echter continue op zoek naar nieuwe en unieke wijnen om daarmee Nederland te verrassen en het assortiment uit te breiden.

Geïnteresseerd in wijnen uit Bosnië-Herzegovina, Servië en Kosovo? Bezoek dan eens de website van ESAR wijnen of wordt fan van ze op facebook.
Deze gastbijdrage was van ESAR Wijnen!
Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.