Er zit muziek in wijn – Opus Regaleali

wijnhuis wijngaard regalealiWat krijg je als je 250 wijnglazen, 130 liter wijn en 10 muzikanten in één ruimte samenbrengt? Nee, niet 10 muzikanten die heel erg dronken zijn van 130 liter wijn, gedronken uit 250 glazen. Je krijg iets heel anders. Je krijgt een geweldig stukje muziek. Wijnglazen waarop gedrumd wordt, wijnglazen die worden bespeeld met een strijkstok en natuurlijk de muziektonen die je krijgt als je met je vinger rond het glas gaat. 10 muzikanten die samen met 250 wijnglazen en 130 liter wijn een orkest vormen en een mooi stuk neer zetten. Naast wijn ruiken en proeven, kun je wijn nu ook horen. Er zit muziek in wijn. :). Echt geweldig!

Het filmpje is gemaakt in opdracht van familie Tasca d’Almerita, eigenaar van het wijnhuis Regaleali op Sicilië.

The Sound of Wine by Tasca d’Almerita

Wijnhuis Regaleali

Wijnhuis Regaleali  is een wijnhuis met historie. Al bijna 200 jaar maakt dit wijnhuis zijn wijnen en de naam Regaleali verwijst ook naar de historische naam van de streek waarin het wijnhuis gelegen is en tevens de naam van de wijnen, die het wijnhuis op de markt brengt

Wijnhuis Regaleali van de familie Tasca d’Almerita ligt midden in de Siciliaanse heuvels. Het ligt op een landgoed van bijna 600 hectare, waarvan er 320 in gebruik zijn voor de wijnbouw. De wijnen worden vooral gemaakt van de huisdruif van het wijnhuis, de tasca-druif. Deze tasca-druif is het eigen inheemse druivenras van wijnhuis Regaleali  en wordt nergens anders aangeplant en gebruikt. Halverwege de jaren tachtig zijn er op de wijngaard ook twee andere druivensoorten  aangeplant: chardonnay voor wit en cabernet sauvignon voor rood. En de wijnen hiervan werden internationaal geroemd om hun kwaliteit. Het was het zetje wat het wijnhuis nodig had en ook de wijnen van de eigen druif begonnen meer en meer bekend en geliefd te raken. Dit Siciliaanse wijnhuis combineert  moderne wijnbouw met een traditie van bijna 200 jaar.

Dit jaar werd Regaleali/Tasca d’Almerita uitgeroepen tot “Wijnhuis van het Jaar 2012” in de editie van de Vini d’Italia en al eerder dit jaar werd Tasca d’Almerita door de Italiaanse Sommelier Associatie uitgeroepen tot “Siciliaanse Wijnproducent van het Jaar”.

Verleiden

Naast het maken van bekende en geliefde wijnen en het winnen van prijzen, weten ze bij Tasca d’Almerita ook wat verleiden is. De kunst van het verleiden, laten ze in het onderstaande filmpje zien. Na het zien van dit filmpje, wil ik eigenlijk nog maar één ding: Mijn koffer pakken en heel erg snel naar Sicilië toe!

A Glass of Sicily

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.