Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 – Wijntip van het weekend

Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 - Abruzzo

Wekelijks geven we hier op Wijnbloggers een wijntip van het weekend. Dit kan een wijnproeverij zijn of een wijnevenement, maar ook een tip van een heerlijke wijn die je echt een keer moet proeven of gewoon een lekker recept. Deze keer geen wijnproeverij, wijnevenement of recept, maar een tip voor wijn. En wel een tip uit mijn persoonlijke wijnrek.

Na de decembermaand die bij ons thuis volop in het teken staat van – natuurlijk – de feestdagen, is zo’n beetje iedereen bij ons thuis jarig. Dit heeft tot het – zeer aangename – gevolg dat ons wijnrek in deze maand dan ook bomvol ligt. En ik vind het leuk. Wijn proeven die je niet zelf gekocht hebt, maar van vrienden of familie heb gekregen. Kijken of de smaken overeen komen. Dit weekend gaan we dan ook de Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 proeven, die we gekregen hebben van een goede vriend. Ik ben benieuwd!

Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010

De Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 is afkomstig uit de wijnstreek d’Abruzzo (Abruzzen), die gelegen is in zuidelijk centraal Italië. Deze Eó Montepulciano d’Abruzzo is afkomstig van het wijnhuis Moro Wines, die ook de o-zo bekende en lekkere Collefrisio wijnen (zie de huidige nummer 17 van onze Rode Wijn Top 20). Aan het hoofd van Moro Wines staan de wijnmakers Antonio Patricelli en Amadeo de Luca, die na een aantal jaren voor de plaatselijke cooperaties gewerkt te hebben, in 2007 besloten om samen een eigen bedrijf te beginnen. Met behulp van hun families doen zij dit nu al een aantal jaren. De heren beschikken over drie verschillende wijngaarden (op verschillende locaties) die samen een oppervlakte hebben van 55 hectare. Het grootste gedeelte van deze wijngaarden is beplant met de druivenrassen  Montepulciano en Trebbiano (80%), maar ook de Pecorino en Falanghina druiven zijn op de wijngaarden te vinden.

De Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 is gemaakt van de Montepulciano druif en is geheel biologisch.

Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010Goed wat staat er verder allemaal op de fles?

Wijnhuis: Moro Wines
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: Montepulciano
Alcohol: 14 %
Land: Italië
Regio: d’Abruzzo

Wat gaan we proeven?

Aangezien we deze wijn pas dit weekend gaan proeven, weet ik nog niet wat ik ga proeven, maar even googlen levert een schat aan informatie op. Zo kom ik er achter dat deze Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 al geproefd is door de heren Hamersma en Kleyn, die beiden de wijn goed beoordelen.

“Rijpe zure kersen, er pruimt wat, lekker bitters, er is wat ongedwongens, iets hartigs.” Harold Hamersma

“Klassewijnen uit de Abruzzen: Essenzialmente Ecologico,ultieme huiswijn”Onno Kleyn

Daar word ik al blij van! En, hoewel ik hoopte dat onze goede vriend de wijn uit Italië had meegenomen, blijkt deze wijn gewoon in Nederland goed te verkrijgen te zijn. Ook dat is fijn.

Lekker is de wijn bij rundvlees en harde kazen én laat dat eerste nu net toevallig, in de vorm van een lekkere stoofpot, op het menu staan.

Waar koop je de Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010?

Deze wijn is te koop bij:

By the Grape – € 9,75

Wij gaan proeven…

Zoals al eerder geschreven, gaan we dit weekend deze Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 proeven. Wat we ervan vinden, zul je natuurlijk binnenkort hier weer op Wijnbloggers kunnen vinden.

Heb jij de Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 al geproefd? Laat dan je bevindingen hier onder of bij de Persoonlijke wijnkeuringen achter. Ik ben zeer benieuwd! Alvast een heel fijn weekend!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.