Enate Chardonnay 234 uit 2008

Enate Chardonnay 234 bodegaIn het Spaanse Somontano, in het dorp Salas Bajas, ligt bodega Enate. Deze bodega Enate is opgericht in 1991 en nu al  één van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Een hypermoderne bodega waarbij de focus ligt op het produceren van kwalitatief hoogstaande wijnen van de beste druiven uit Somontano. Dit met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De wijngaard van bodega Enate is zo’n 400 hectare groot en ligt 550-600 meter boven zeepeil. De huidige productie van wijn is nu ongeveer 85% rode wijn, 10% witte wijn en 5% rosé.

De Enate Chardonnay 234 2008

Op de etiketten vinden we werken terug van hedendaagse beeldend kunstenaars uit Spanje. Het etiket op de fles van de Enate Chardonnay 234 uit 2008 is ontworpen door Pepe Cerdá, een eigentijdse schilder en schrijver.

De druiven die gebruikt zijn voor deze Enate chardonnay 234 komen van één enkele wijngaard, die kadastraal bekend staat onder nummer “234″. Vandaar de naam van deze wijn.

De druiven worden na een lichte kneuzing, vijf uur op de schillen ingeweekt. Na een pneumatische persing volgt de bezinking bij 10°C. De most wordt vervolgens op 15°C op RVS vergist. En voor het bottelen krijgt de wijn nog een koude stabilisatie bij -5°C om de aromatische zuiverheid te bevorderen.

Enate chardonnay 234 2008Wat proeven we?

In het glas kleurt deze Chardonnay goudkleurig met een gemiddelde diepte. In de neus intense aroma’s. Veel tropisch fruit, appel,  perzik, kruiden en minerale tonen. In de mond fris en complex. Vol, rond, aanhangend met de smaak van citrus en wat boter. Een lange afdronk met een wat drogend effect.

Waar kopen we de Enate Chardonnay 234?

De Enate Chardonnay 234 is te verkrijgen bij:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.