Een jonge topper van Emilio Moro

Finca Resalso 2014
Finca Resalso 2014

In de April editie van Hubrecht Duijker krijgt de Finca Resalso van Emilio een lovende beoordeling en predikaat Aanbevolen.

Wijn is als een levend wezen dat je moet begrijpen en verzorgen’ is een uitspraak van Emilio Moro waarnaar een groot wijngoed binnen Ribera del Duero werd genoemd. De eigentijdse kelder, die de oude in 2001 verving, staat in het gehucht Pesquera de Duero, op 198 kilometer benoorden Madrid. Emilio’s kleinzoons, Javier en José, hebben er de leiding en voeren een consequent kwaliteitsbeleid. De druiven, allemaal tinto fino (een regionale variant van tempranillo) komen van ruim 200 hectare op hoogten van 750 à 1000 meter. De jongste wijn, die vier maanden vatrust ontving, heet Finca Resalso. Waarvan de kostelijke 2014 verleidt met dik zwart fruit, waaronder dat van cassis, hints van drop en laurier, een snufje kruiden en heel beheerst wat hout. Bij de aanbieder www.grandcruwijnen.nl kost de wijn €9,95 – en biedt daarmee gewoon véél waar voor zijn geld.
bron: https://hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine/

Emilio Moro is een opkomende ster uit de Ribera del Duero en heeft over de laatste paar jaren geweldige wijnen geproduceerd. De wijnen van Moro zijn echter nog niet helemaal tot de goede leeftijd gekomen, en hebben nog ruimte om te groeien. Terwijl u wacht op deze ‘top’ wijnen van Emilio Moro is de Finca Resalso een wijn om het wachten te verzachten.

De kersenrode Finca Resalso die aroma’s heeft van rood fruit, waaronder aardbeien en frambozen, samen met zoethout en zwarte bosvruchten, kan een wonderbaarlijke toevoeging zijn bij een heerlijk vlees gerecht zoals steaks en hamburgers. Een perfecte wijn voor een dag als vandaag waarop we de BBQ aanzetten en buiten genieten van een lekkere maaltijd. Bij het drinken van deze wijn krijg je nu al een zomer gevoel, heerlijk! Wil jij net als ons ook een zomer gevoel krijgen? Koop de Finca Resalso nu bij www.grandcruwijnen.nl!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.