Elzasser wijnhuis Aimé Stentz terug op Nederlandse markt

alsaceWijnimporteur Domaine Alsace is vanaf 2016 de importeur van Aimé Stentz. Dit Elzasser wijnhuis uit Wettolsheim is van oudsher al een bekend bij veel liefhebbers van Elzaswijn. Aimé Stentz heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering en is men overgestapt op volledige biologische wijnbouw. Afgelopen december hebben enkele klanten en geïnteresseerde al kennis kunnen maken met de wijnen van Aimé Stentz tijdens een wijnproeverij onder begeleiding van sommelier Edwin Raben.

Erwin van der Sloot is directeur van Domaine Alsace en erg trots vanaf dit jaar het assortiment te kunnen uitbreiden met de biologische wijnen van Stentz: “Prachtige wijnen gemaakt met respect voor het terroir en het natuurlijke karakter van het druivenras. Dat resulteert in zeer zuivere en delicate Elzaswijnen. Daarnaast hebben de wijnen een fantastische balans en heeft de overgrote meerderheid een droog karakter. Dit sluit heel goed aan bij wat wijnliefhebbers verwachten van kwaliteitswijn uit de Elzas.”

Aimé Stentz is in 1919 opgericht in Wettolsheim en inmiddels beschikken ze over een kleine 15 hectare aan wijngaard verdeeld over zo’n 50 arealen. Zo hebben ze ook percelen op enkele zeer toonaangevende Grand Cru’s waaronder Sommerberg en Hengst. Op de Grand Cru Hengst ligt ook hun Clos du Vicus Romain waar Pinot Noir en Pinot Gris wordt verbouwd. Domaine Alsace is in 2012 opgericht en richt zich geheel op de import van kwaliteitswijnen uit de Elzas. Domaine Alsace verkoopt de wijnen aan particulieren via hun webshop en daarnaast levert de importeur ook aan restaurants.

Domaine Alsace www.domainealsace.nl
Aimé Stentz www.vins-stentz.fr

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.