Ella Klatte

Ella Klatte - Chateau LafiteWie is deze wijngek zonder tierelantijnen?

Ik ben Ella Klatte, dol op lekker eten en mooie wijnen. Sinds 2013 ben ik registervinoloog van de Wijnacademie.

Zoals meer veertigers in mijn omgeving heb ik een paar jaar terug besloten mijn hart te volgen. Ik  ben gaan werken en leren in een voor mij nieuwe wereld, wijn!!

Na wat inleidende cursussen en bijbehorende examens werd ik toegelaten tot de vinologenopleiding van de Wijnacademie. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Om de maandag naar school met gelijkgestemde vakidioten. Veel geproefd en nog veel meer geleerd. Waar ik ook ontdekte dat je in de wijn nooit uitgeleerd raakt. Ik ben nu bezig met de wijn-spijs cursus gegeven door Peter Klosse van de Echoput. Het is een dynamische wereld waar de veranderingen en trends elkaar opvolgen. Het is een wereld waar klassiek en hedendaags nauw met elkaar samenhangen. Dat maakt het spannend en leuk. Ik ben ervan overtuigd dat als je meer weet van wijn dat je er ook meer plezier aan beleeft. Een van de redenen dat ik het zo leuk vind om mijn cursisten iets bij te brengen. Ik wil ze enthousiast te maken voor wijn. Ik geloof niet in redeneren vanuit ouderwetse, vastgeroeste regeltjes. Maar beleven vanuit je eigen smaak en je eigen ervaringen.

Ik werk part-time bij wijnkoperij Henri Bloem in Bloemendaal en heb mijn eigen wijnbedrijf Ella di Vino.

Met Ella di Vino geef ik cursussen op verschillende niveau’s. Zowel voor de beginnende als de meer ervaren wijndrinker. Je kunt bij mij terecht voor proeverijen op maat of het verzorgen van wijnen op feesten of partijen. Verder stel ik wijnkaarten en wijnarrangementen samen voor de horeca en geef op basis daarvan trainingen aan het personeel.

Mijn eigen smaak is vrij klassiek. Ben dol op Italiaans eten en de bijbehorende wijnen. Vooral omdat in Italie nog zoveel autochtone en bijzondere druivenrassen voorkomen. Het is een eindeloze ontdekkingsreis.

 De artikelen van Ella Klatte vind je hier

Ella Klatte geeft wijncursussen en wijnproeverijen op maat met haar bedrijf Ella di Vino

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.