Een parodie op Ilja Gort

Ilja Gort door KoefnoenIlja Gort… De één vindt hem geweldig, de ander vindt het maar een raar vervelend mannetje. Ilja Gort houdt de gemoederenin ieder geval goed bezig. Zeker nu hij ook wekelijks te zien is bij omroep Max met zijn programma “Wijn aan Gort”, dat iedere woensdagavond uitgezonden wordt op Nederland 2. En het is best een succes met 446.000 kijkers bij aflevering 1,  419.000 kijkers bij aflevering 2 en aflevering 3 trok 450.000 kijkers.

Reden voor Koefnoen om Ilja Gort op de hak te nemen in hun programma. Erg leuk! 🙂

Wie is Ilja Gort?

Wie zijn wijnen wel eens bij de Alber Heijn koopt, heeft daar misschien wel eens de flessen wijn met de tulp zien staan. Deze wijnen zijn afkomstig van de wijngaard van Ilja Gort. Zo’n twintig jaar geleden (1994) kocht Ilja Gort een 13e eeuws wijnkasteel in de buurt van Saint-Emillion, nadat de koop van zijn eerste huis in Frankrijk in de soep was gelopen omdat het daar niet beviel.

Ilja Gort is ooit begonnen als drummer en speelde onder andere in de band After Tea. (Te zien in dit filmpje van een (reunië-)optreden van After Tea in Maaspoort in 1984). In 1971 gaat deze band uit elkaar en stort Ilja Gort zich op zijn studiowerk. En niet onverdienstelijk. Ilja Gort componeert een aantal ontzettend bekende recalametunes zoals de werelbekende tune van Nescafé, het Yogho Yogho lied, maar ook bijvoorbeeld   de bekende tune van Randstad Uitzendbureau: Randstad Uitzendburooooo.

Naast het maken van reclametunes componeert Ilja Gort ook muziek voor andere mensen. Zo componeert hij het nummer van het duo Max and Specs  “Don’t come stoned and don’t tell Trude” dat in 1980 een hit was. In zijn hoogtijdagen heeft Gort zes verschillend opnamestudios.

In 1994 volgt Gort zijn droom en koopt in Frankrijk  Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare grond aan wijngaarden. In 2010 verandert hij Château de la Garde in Château la Tulipe de la Garde met ondertussen een oppervlakte van bijna 20 hectare. De wijnen van de wijngaard van Gort worden onder de naam ‘La Tulipe’ en worden onder andere dus verkocht bij de Albert Heijn.

Ook is Ilja Gort de schrijver van verschillende boeken over wijn en nu dus recent ook te zien op de televisie met een tv-programma over wijn.

Ilja Gort - Wie is Ilja Gort

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.