Een normale werkdag uit het leven van…

Een 'normale' werkdag uit het leven van.....

Afgelopen week realiseerde ik mij ineens dat ik alleen maar leuke, gezellige en unieke belevenissen met jullie deel in mijn blogs. Je gaat bijna denken dat ik de hele dagen aan het eten, drinken en reizen ben. Niets is minder waar. Zoals een vriend ooit tegen mij zei die werkzaam is in de feestartikelen branche; ik heb misschien wel de vrolijkste baan ter wereld maar jij de allerleukste. Dat is natuurlijk ook zo. Want als ik nu naast mijn computerscherm kijk, zie ik onze grijze lamellen met daarachter een stilleven met een hoge saaie muur van de bekende keukenbladenfabriek uit Zevenhuizen. Geen glamour te bekennen!

Koffie en dan..

De werkdag begint gemiddeld om 7.30 uur als we na een kleine 45 minuten en 2 files verder in Zevenhuizen arriveren. De vers gezette koffie staat klaar en de computer wordt aangezet. Met het controleren en corrigeren van de wijnorders kan om 8.30 het logistieke proces in gang worden gezet.

Aandacht

Vanaf dat moment worden de winkels en leveranciers wakker en zijn de mailbox en de telefoon de baas over mijn leven. Het moment dat je 4 mailtjes beantwoordt en afgewerkt hebt, staan er 5 nieuwe op je te wachten. Mensen die aan de andere kant van een telefoonlijn ruiken dat je iemand figuurlijk heb opgehangen, grijpen direct hun kans om ook wat van je aandacht te krijgen. Je bent een manusje van alles en kop van jut tegelijk.

Uitbetalen per woord?

De werkdagen worden opgevrolijkt door kanjers van meiden op kantoor. Ga er maar aan staan om 8 uur lang met mij op kantoor te zitten en dan ‘s avonds weer de leuke moeder, goede vriendin en sexy minnares te zijn. Zo vullen we vele dagen met afspraken maken, vergaderen, telefoneren, controleren, bedenken, bestellen, beslissen, corrigeren, creëren, schrijven, mailen maar bovenal praten, praten, praten en nog eens praten. Er zijn dagen dat ik liever per woord uitbetaald wil worden dan per uur.

Mijn werkdag!

En dan na een lange, drukke dag doen we tussen 18.00 uur en 18.30 uur het licht uit, de deur op slot en het rolluik naar beneden om vervolgens de omgekeerde route terug naar huis te rijden net als al die andere mensen die vanmorgen in eenzelfde rijtje op de snelweg aan de andere kant stonden

He bah wat een saai verhaal, het lijkt mijn werkdag wel hoor ik je zeggen. Dat klopt…..

Voorrecht

Maar toch ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik mag werken met de mooie producten die de natuur ons geeft en die we nodig hebben. Want eten en drinken is een eerste levensbehoefte en zal dat altijd blijven. Iedereen die ik vertel wat voor werk ik doe, is oprecht geïnteresseerd. Het is een voorrecht om (h)eerlijke producten te kopen en verkopen die door een (wijn)boer of producent met liefde en bezieling zijn gemaakt met als doel om mensen blij te maken. Blij omdat iets lekker ruikt, blij omdat iets er lekker uitziet, blij omdat iets lekker smaakt, blij omdat we gelukkig worden van lekker eten en drinken.

En als je dan alle files overwonnen hebt, thuiskomt en het eten staat op tafel dan word ik blij van een welverdiend glas wijn.

En morgen, morgen gaan we weer voor leuke, gezellige en unieke belevenissen.

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.