Toost op duurzaamheid met Miguel Torres Maczassek

Torres in NederlandThe more we care about the earth, the better our wine

Miguel Torres Maczassek vertegenwoordigt alweer de vijfde generatie wijnmakers. Net zo duurzaam is het wijnhuis zelf. Elk jaar investeert de familie Torres drie miljoen euro in duurzame initiatieven zoals een lichtere fles om de CO2 uitstoot te verminderen en bereiding van eigen compost. Uiteraard is ook het wagenpark van de familie elektrisch. En het komt de wijn ten goede. Zo bleek ook afgelopen woensdag tijdens een tasting in Hotel de l’Europe met Miguel Torres Maczassek waar toonaangevende wijnjournalisten acte de pésence gaven.  De ecologische Habitat, de alcoholarme Natureo en de gehuldigde Mas La Plana; Cuno van ’t Hoff illustreerde deze middag dat duurzaamheid en intense smaken goed samengaan voor het Spaanse wijnhuis.

Green  Awards voor Torres

Wijnhuis Torres won in 2013 twee Green Awards van The Drinks Business: De Environmental Award of the Year voor het huis zelf en de Green Launch Award ging naar Torres’ ecologische ‘Habitat’. Een moment van trots voor het wijnhuis dat al jaren de duurzame bedrijfsfilosofie ‘The more we care about the earth, the better our wine’ heeft. Dit komt onder meer tot uiting in ecologische wijnbouwmethodieken, ondergrondse opslag, zonnepanelen, een windpark, algen om CO2 uit het gistingsproces en 40 procent hergebruik van afvalwater. Een van de eerste ‘Wine Tourism Awards’ van het toonaangevende wijnmagazine Drinks International ontving Bodegas Torres voor het meest innovatieve bezoekerscentrum voor wijnervaringen. Een speciale vermelding kreeg de elektrische trein waarmee toeristen de wijngaarden bezoeken.

 Wijnen

Over Bodegas Torres

Sinds de familie in 1870 de eerste wijnranken plantte in Penedès, is de naam Torres verbonden met wijn. Al drie eeuwen staan hun wijnen bekend om de kwalitatief hoogwaardige wijnen die het wijnhuis op innovatieve wijze en met respect voor het milieu produceert. President Miguel A. Torres en Vice-presidenten Juan M. Torres en Marimar Torres, wier verantwoordelijkheid ook de distilleerderij in Californië behelst, vertegenwoordigen de inmiddels vierde generatie van de familie. Naast Mireia Torres Maczassek en Miguel Torres Maczassek zijn Arnau Torres Roselló en Cristina Torres representanten van de vijfde generatie. Met dezelfde passie als voor wijnen zet de Miguel Torres Foundation, onder voorzitterschap van Mevrouw Waltraud Maczassek, echtgenote van Miguel A. Torres, zich in voor het behoud van het milieu en de bescherming van kinderen door scholen en weeshuizen te bouwen. Bodegas Torres produceren meer dan 50 verschillende merken en zijn wereldwijd actief in meer dan 150 landen. In Spanje  hebben de Bodegas wijngaarden in Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla en Costers del Segre en distilleerderijen in Penedès, Priorat, Ribera del Duero en Rioja. Op internationaal niveau heeft het wijnhuis distilleerderijen in Chili en Californië. In totaal heeft het wijnhuis 1,254 werknemers en realiseerde in 2011 een omzet van 215 miljoen euro.

– persbericht –

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.