De duurste wijnen ooit…?

Duurste wijnen ooit - Chateau Margaux Vorig jaar publiceerden we hier op Wijnbloggers de 15 allerduurste wijnen ter wereld en het ziet er naar uit dat we een nieuwe lijst mogen gaan samenstellen, want er is een nieuwe kandidaat voor deze top 15 van allerduurste wijnen ter wereld.

Balthazar Château Margaux 2009 te koop voor…

195.000 dollar bij Le Clos op het vliegveld van Dubai.

Een 12-liter fles Château Margaux 2009 gaat in de verkoop in Dubai en kan voor jou zijn als je bereidt bent het luttele bedrag van 195.000 dollar, omgerekend zo’n 144.000 euro neer te tellen en is daarmee één van de duurste wijnen die er ooit gewoon in de winkel te koop is aangeboden.

Natuurlijk gaat deze Balthazar  niet gewoon over de toonbank in een papier zak. De 12 liter Balthazar is verpakt in een eikenhouten kist met stalen poten, die de wijnvaten die rusten in de kelders van Château Margaux symboliseren en is prachtig gegraveerd met goud.

Overigens als je de wijn koopt, krijg je niet alleen deze unieke 12-liter fles van een goed wijnjaar in een mooie houten kist. Als koper krijg je ook een eerste klasvliegtuigticket naar Château Margaux, waar je een privé-rondleiding door de kelders en wijngaarden krijgt en gaat dineren in het Château zelf met Paul Pontallier, die het Château leidt.

allerduurste wijnen ter wereld 2004-Kalimna-Block-42-Cabernet-SauvignonDuurste wijn ooit geproduceerd ook verkocht

Nu de Balthazar Château Margaux in Dubai te koop wordt aangeboden, gaat het nieuws rond dat aan de andere kant van de wereldbol (in Toronto) ook een duur flesje wijn van eigenaar veranderd is. Het schijnt dat de Penfolds Ampoule (de Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon 2004, de nummer 4 uit onze Top 15 allerduurste wijnen ter wereld) verkocht is. Deze Penfolds Ampoule wordt beschouwd als de duurste wijn die ooit geproduceerd is.

De Penfolds Ampoule, waar er slechts 12 van zijn gemaakt, is een handgeblazen ampul, zonder kurk, maar met een houten bekisting erom heen. Zelf de fles openmaken is geen optie, dus mocht de nieuwe eigenaar deze fles willen opmaken, dan wordt er speciaal iemand van Penfolds ingevlogen om dit te doen.

Als deze fles echt verkocht is, is het de derde fles, die verkocht is . De eerste werd gekocht door Wong Wing Chee, eigenaar van het Hong Kong Dragon Seal Restaurant, waar de fles achter kogelvrij glas wordt bewaard . Een tweede fles ging naar een anonieme koper in Singapore. Wie de eigenaar is van de derde fles is niet bekend en gezien het prijskaartje dat aan de fles hangt, is dat misschien maar beter ook.

Mocht je willen weten hoe de Penfolds Ampoule is gemaakt, kijk dan even naar het onderstaande filmpje.

 

1 Reactie
  1. Via Wijnpromotor kun je deze wijnen eventueel bestellen. De bemiddeling is slechts een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, maar dan heb je ook wel wat in huis:)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.