Duitse Riesling Weeks 2013 1 tot en met 16 juni

Duitse Riesling Weeks 2013Net als vorig jaar zullen ook dit jaar weer de Riesling Weeks georganiseerd worden. Tijdens de Riesling Weeks staat de Duitse riesling centraal in zowel de wijnwinkels als in de horeca.

Duitse riesling centraal in horeca en wijnwinkels

Duitse riesling drink je als glas op zich en aan tafel. De gastronomische kant zou veel meer aandacht moeten krijgen. Tijdens de Riesling Weeks wordt dit dan ook gedaan. Zo biedt elk deelnemend restaurant gedurende de Riesling Weeks een gerecht of een menu (tegen een aantrekkelijke prijs) aan dat op, één of meer, Duitse rieslings is afgestemd.  Bestel je tijdens de Riesling Weeks het Riesling menu dan maak je bovendien kans op een pakket met Duitse Rieslings t.w.v. € 100.

De deelnemende restaurants vind je hier.

Wijnwinkels in het hele land doen mee aan de Riesling Weeks en zullen tijdens deze weken speciale acties hebben met Duitse riesling. In veel winkel winkels zul je riesling kunnen proeven en samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings extra voordelig aanschaffen. Ook geven  deelnemende wijnwinkels bij aankoop van een Duitse riesling het recept van een passend gerecht zodat je optimaal kunt genieten van de Duitse Riesling.

De deelnemende wijnwinkels vind je hier

Meest bijzondere wijn-spijscombinatie

Vorig jaar deden er 46 restaurants in Nederland mee aan de Riesling Weeks en ook dit jaar is de verwachting dat er weer een heleboel restaurants mee gaan doen. Uit alle ingeschreven restaurants worden er door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en The Wine & Food Association vijf restaurants genomineerd die meedingen in de verkiezing van de meest bijzondere, verrassende en smakelijke wijn-spijscombinatie. De vijf genomineerde restaurants zullen bezocht worden en proevenderwijs wordt bepaald welk restaurant de meest bijzondere wijn-spijscombinatie heeft.

Vorig jaar won Restaurant De Lindenhof in Giethoorn deze verkiezing met een kruidig gerecht van van snoekbaars met zeekraal, curry, auberginepuree en groene appel gecombineerd met een fris-fruitige Saar Riesling trocken.

Op maandag 23 september wordt, tijdens de elfde editie van Riesling&Co, de winnaar bekendgemaakt.

(Riesling&Co is een vakbeurs voor professionals.  Deze beurs is een afspiegeling van de heersende trends in het Duitse wijnlandschap. Er kan op één dag een boeiende selectie geproefd worden bij een 50-tal standhouders.)

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.