Drie buurmannen. Eén passie. Het ontstaan van Vecino wijnshop

Vecino buurmannen 3.png wordt weergegevenHet begon ruim acht jaar geleden toen drie mannen tegelijk in de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort kwamen wonen. “We hadden al snel door dat we dezelfde passie hadden”, vertelt Ralph, één van de drie buurmannen en oprichters van Vecino Wijnshop. “Eerst dronken we alleen af en toe een wijntje bij elkaar maar al snel groeide de gezamenlijke passie uit tot ware wijnproeverijen met echte proefformulieren.”

“Het concept van onze wijnproefavonden was simpel”, vertelt Marc. “Ieder nam een fles wijn mee waarvan hij vond dat de anderen hem móest proeven.” Zo maakten ze kennis met heel verschillende wijnen en langzaam ontstond het idee om meer met onze passie te doen. Zo werd Vecino Wijnshop drie jaar geleden geboren. Vecino betekent ‘buurman’ in het Spaans.

Betrouwbaar netwerk en betaalbare wijnen

Naast de gedeelde interesse hebben de heren elk hun eigen specifieke kwaliteit wat goed van pas kwam bij het opzetten van de online wijnwinkel. Ronald ontwikkelde de webshop, Ralph onderhoudt de contacten met de wijnleveranciers en Marc houdt zich met bezig met de marketing. Wekelijks zitten ze een avond bij elkaar om samen nieuwe wijnen te proeven. “Ons inmiddels betrouwbare netwerk van wijnleveranciers levert mooie en soms verrassende wijnen”, vertelt Marc. “Elke fles in de online shop is door ons getest en goed bevonden en de prijs/kwaliteit verhouding moet kloppen. Mooie betaalbare wijnen. Dat is waar we voor staan. En hoewel we alle drie een verschillende smaak in wijn hebben, is er één punt waar we het allemaal over eens zijn: het leven is te kort om slechte wijn te drinken.”

 “Er is één punt waar we het alle drie over eens zijn: Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.” 

Breed assortiment

“Ons assortiment is heel breed. Van bubbels tot biologische wijnen en sinds kort ook mooie Madeira’s”, vertellen de heren. Natuurlijk verkopen ze ook ‘gewone’ rode wijn, witte wijn, en rosé, mooie cavas en geprezen champagnes. Wijnen uit zowel de ‘oude’ als de ‘nieuwe’ wereld. “Het zijn stuk voor stuk mooie wijnen in onze wijnshop. En tegen een goede prijs”, aldus Marc.

Wijn-spijs advies

Een ‘extraatje’ van Vecino is het persoonlijk wijnadvies. Wie zijn of haar menu mailt inclusief het aantal personen, ontvangt een advies van bijpassende wijnen uit de webshop. Uiteraard inclusies de links van de wijnen op de webshop en tegen een extra aantrekkelijke prijs.

Speciale Wijnbloggers aanbieding

Speciaal voor lezers van Wijnbloggers heeft Vecino een goede aanbieding: in de maand april krijg je met de kortingscode WIJNBLOGGERS 10% korting op jouw bestelling op www.vecino.nl. Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste aanbiedingen van Vecino? Like dan hun pagina dan op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.