Dorstige dinsdag: Ramón Bilbao Rioja

Zo af en toe moet er wat extra aandacht geschonken worden aan een bepaalde soort wijn. Welke wijn dat is overkomt ons. Ditmaal zetten we de Ramón Bilbao Rioja in het zonnetjes. En laten we jullie graag kennis maken met deze voortreffelijke wijn. Geniet en santé!
Ramón

Het wijnhuis Ramón Bilbao

Op een stuk grond van meer dan 7000 vierkante meter, staan sinds 1972 een groep van gebouwen die behoren tot Bodegas Ramón Bilbao. Het stuk land wordt omringd door wijngaarden van Ramón Bilbao en andere wijnboeren. De gebouwen op het landgoed van Ramón Bilbao zijn bestemd voor de productie van wijn. De gebouwen zijn uitgerust met roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling en een brede bovenste ingang; hierdoor wordt het roeren in de vaten en ander handwerk gemakkelijker gemaakt.

De kamers met vaten zijn gegroepeerd in drie open gebouwen. Een van deze kamers ligt op een ondergronds niveau, adequaat geacclimatiseerd en gecontroleerd op luchtvochtigheid. De bottelarij ligt in een ondergrondse grot. De wijnen zijn hierdoor goed uitgebalanceerd en dat proef je terug in de smaak. Door de gecontroleerde luchtvochtigheid zijn de wijnen levendig en dit geeft een plezierige afdronk.

Het hoofdgebouw bestaat uit de bottelarij, het magazijn en kantoren. Niet alleen is Bodegas Ramón Bilbao goed voor het maken van wijn, maar ook voor mensen die eens een bezoekje willen brengen aan dit prachtige wijnhuis. Er is een bezoekerscentrum, een wijnkelder en een professionele proefruimte voor wijnproeverijen. Bodegas Ramón Bilbao behoort tot de top 5 van meest bezochte wijnhuizen in La Rioja.

Mensen die Ramón Bilbao komen bezoeken krijgen een rondleiding door de wijngaarden en door de wijnmakerij. Deze rondleiding wordt gegeven door het personeel van Ramón Bilbao; zij laten je zien hoe de wijn wordt gemaakt en vertellen je alle interessante ins en outs die je over Ramón Bilbao moet weten! Uiteraard is er tijd om de prachtige wijnen te proeven, dit gebeurt na de rondleiding.

Omschrijving

Ramón Bilbao Rioja Crianza is een heerlijke en zacht fruitige Spaanse wijn. Dieprood van kleur met voor de Rioja Crianza een karakteristieke houtrijping van 14 maanden. De wijn is complex van smaak met aroma’s van zwart fruit, pruimen, sandelhout, kokosnoot en drop. In de smaak zachte, zwoele fruitigheid en overweldigende, elegante mineralige afdronk. Prachtige dinerwijn, die goed tot zijn recht komt bij vleesgerechten en zelfs rijke vissoorten, (Spaanse) worstsoorten en zachte kazen.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.