Nederlandse wijngaarden: Domein Hof op video

Domein Hof - grootPas geleden publiceerden we hier op Wijnbloggers.nl een artikel over Domein Hof te Dieren, één van de vele Nederlandse wijngaarden die Nederland rijk is. In dit artikel vroeg Wijnblogger Arie Youp Cretier van Domein Hof te Dieren het hemd van het lijf over het hebben van een wijngaard in Nederland; Waarom begin je een wijngaard in Nederland?, Is het allemaal rozengeur en maneschijn het hebben van een Nederlandse wijngaard? En nog veel meer vragen…. (Je leest het hier…)

In ’t kort: Domein Hof te Dieren

In 2003 gooide Youp Cretier (met steun van zijn vrouw Riet) het roer om en besloot om van zijn passie zijn werk te maken. De financiële wereld waarin Youp werkzaam was, werd gedag gezegd en Youp ging kijken of er met zijn hobby (Youp maakte al sinds 1977 allerlei verschillende soorten wijn) een boterham te verdienen viel. In 2003 volgde Youp de cursus “Wijndruiven telen in de Achterhoek” van de Wageningen University en ging op zoek naar een stuk grond. Dat vond hij bij de Stichting Twickel, eigenaar van gronden rondom Delden en Dieren en na goedkeuring van zijn plan door deze Stichting en de bank was het moment daar: De wijngaard kon worden aangelegd. Op de wijngaard met een oppervlakte van 2 hectare staan verschillende soorten druiven zoals de Regent, Rondo, Monarch, Muscat Blue, Johanniter, Merzling, Solaris, VB32-7 en de Seyval Blanc.

Je vindt Domein Hof te Dieren aan de Arnhemsestraatweg 16, 6953 AX te Dieren.

Video Domein Hof te Dieren

Bovenstaande video is gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van films en tv-programma’s voor een groot aantal (publieke) omroepen, die nu hun droom willen laten uitkomen: het combineren van onze liefde voor goed en eerlijk geproduceerd eten en drinken met onze passie voor filmmaken.

Meer video’s van Tasty Tales vind je op YouTube!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.